Φορολογικές δηλώσεις: Τι θα ισχύει για τα ζευγάρια – Καρέλιας: Ο τεράστιος μποναμάς που μοίρασε στους εργαζόμενους

Αποτέλεσμα εικόνας για foto Φορολογικές δηλώσεις

Η ΑΑΔΕ θα ανοίξει την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσειςέχουν και φέτος τα ζευγάρια παρά το γεγονός ότι από το 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκδίδει εκκαθαριστικά σημειώματα χωριστά για κάθε σύζυγο ανεξάρτητα εάν το ζευγάρι υποβάλει κοινή ή η ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Επειδή όμως πολλοί φορολογούμενοι προτιμούν την ξεχωριστή φορολογική δήλωση η ΑΑΔΕ θα ανοίξει και φέτος την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τη συγκεκριμένη επιλογή τους.

Πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ξεχωριστών δηλώσεων οι σύζυγοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:

1.  Η  γνωστοποίηση της υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στο σύνδεσμο:

https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes-deloses είτε με τους  κωδικούς πρόσβασης του φορολογούμενου είτε από ειδικά για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

2. Αν κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποιήσει την επιλογή υποβολής χωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου  οι σύζυγοι θα υποβάλουν κοινή δήλωση για το φορολογικό έτος 2019.

3. Η  χορήγηση επιδομάτων δεν επηρεάζεται στις χωριστές δηλώσεις συζύγων;

4. Για τους συζύγους που έχουν διαφορετική φορολογική κατοικία  δεν είναι απαραίτητη η υποβολή χωριστών δηλώσεων Φ.Ε διότι προβλέπεται ήδη χωριστή φορολογική αντιμετώπιση στις κοινές δηλώσεις συζύγων που έχουν διαφορετική φορολογική κατοικία.

5. Στις χωριστές δηλώσεις Φ.Ε συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Όσον αφορά τη δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου, δεν μπορεί να γίνει επίκληση εισοδημάτων από τη χωριστή δήλωση του άλλου συζύγου.

6.  Στις χωριστές δηλώσεις Φ.Ε  δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς υπολειπόμενου ποσού αποδείξεων από τον ένα σύζυγο στον άλλο.

 

Καρέλιας: Ο τεράστιος μποναμάς που μοίρασε στους εργαζόμενους

Με ιστορικά ρεκόρ σε τζίρο και μερίδιο στην ελληνική αγορά έκλεισε το 2019 η εταιρεία

Ο καθιερωμένος πλέον χριστουγεννιάτικος μποναμάς από την εταιρεία Καρέλιας προς τους εργαζομένους, ήταν ανάλογος των επιτυχιών που σημείωσε η Καπνοβιομηχανία το 2019 και ξεπέρασε για πρώτη φορά το ποσό των 3.850.000 ευρώ μαζί με τις προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς που έφθασαν τις 600.000 ευρώ.

Ο μεγάλος πρωτοχρονιάτικος λαχνός φέτος όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας αντιστοιχούσε στα 10.000 ευρώ και μεγάλο νικητής αναδείχθηκε ο υπάλληλος της εταιρείας στην Καλαμάτα Αντώνης Λυμπερόπουλος. Παράλληλα, άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ στους πρωτοχρονιάτικους λαχνούς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου απολογισμού για το 2019, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πρόεδρος της εταιρείας Βίκυ Καρέλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας και ο αντιπρόεδρος Στάθης Καρέλιας μίλησαν για τη χρονιά που έκλεισε, και οριοθέτησαν τους στόχους για το 2020.

Ο Ανδρέας Καρέλιας ανέφερε ότι το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο της εταιρείας. Όπως είπε, εάν αφαιρεθούν οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Παράλληλα, τόνισαν ότι σημειώθηκε άνοδος 6% στα τσιγάρα στην ελληνική αγορά και 11% στο στριφτό τσιγάρο ενώ στο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα η ΚΑΡΕΛΙΑΣ καταλαμβάνει το 18% στα τσιγάρα, που είναι η καλύτερη θέση τα τελευταία 20 χρόνια που έχει βρεθεί ενώ στα στριφτά καταλαμβάνει το 26% στο μερίδιο αγοράς που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της.

Σημαντικές ήταν επίσης οι αυξήσεις στις πωλήσεις και εκτός Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Βουλγαρίας που η εταιρεία καταλαμβάνει πλέον 21% στο μερίδιο αγοράς, όπως αναφέρει το tharrosnews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*