Φιλέ μινιόν με σος βαλσάμικου

Φιλέ μινιόν με σος βαλσάμικου

Για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο

Υλικά

  • 2 φιλέ μινιόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πασπαλίστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με πιπέρι και αλάτι.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε μέσα το βαλσάμικο ξύδι και το κόκκινο κρασί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
Βήμα 4
Αναποδογυρίστε τα φιλέτα και περιχύστε με τη σάλτσα, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε δύο ζεστά πιάτα. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γλάσο πάνω από κάθε φιλέτο και σερβίρετε αμέσως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*