Από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
- 3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. ζάχαρη
- Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα για 45 λεπτά ή μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν.