Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα για 45 λεπτά ή μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν.