Φάμελλος: “Κανιβαλίσατε τη Δούρου και μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας, συντηρείτε τις συνωμοσίες” — Άμεσα αντανακλαστικά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις διαφαινόμενες εξελίξεις στους “Σπαρτιάτες”

Το ξέσπασμα του Σωκράτη Φάμελλου στην Βουλή κατά του Μητσοτάκη για την μεγάλη αδικία από το 2018: “Κανιβαλίσατε τη Δούρου και μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας, συντηρείτε τις συνωμοσίες”

“Τεκμήριο αθωότητας δεν υπάρχει για τα πολιτικά πρόσωπα; Κανιβαλίσατε πάνω στην κ. Δούρου και τώρα μας μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας;”.

Ένα ξέσπασμα που προκαλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, στην αίθουσα της Βουλής, από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ομολογουμένως σήμερα εντυπωσίασε με την ηγετική εμφάνιση του απέναντι στον Πρωθυπουργό, και δικαιολόγησε επαρκέστατα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί ήταν ισως η πρώτη φορά που τα άκουσε τόσο χοντρά και ξεκάθαρα ο Κυρ. Μητσοτάκης για την απίστευτη συντελούμενη αδικία εις βάρος της πρώην Περιφερειάρχη για το Μάτι!

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν για την αναβάθμιση στελεχών που διαχειρίστηκαν την κρίση στο Μάτι και το “τεκμήριο αθωότητας” που επικαλέστηκε για αυτούς ο πρωθυπουργός, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: “Τεκμήριο αθωότητας δεν υπάρχει για τα πολιτικά πρόσωπα; Κανιβαλίσατε πάνω στην κ. Δούρου και τώρα μας μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας;”.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι “καταθέσαμε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, όμως δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα για θεσμικές αλλαγές, καμία μεταρρυθμιστική πρόταση”. “Δεν υπάρχει καμία έμπνευση, ούτε καν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι;”, σχολίασε.

Ανέφερε ακόμη ότι το κλίμα ανασφάλειας δεν οφείλεται μόνο στα τραγικά ατυχήματα και τις πυρκαγιές “αλλά και σε μια άλλη πολιτική που ασκείτε για τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής που δημιουργούν και άλλα ζητήματα κοινωνικής συνοχής”.

 

Άμεσα αντανακλαστικά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις διαφαινόμενες εξελίξεις στους “Σπαρτιάτες”: Πρόταση νόμου για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας αλλά μετά και τις σημερινές εξελίξεις στο εσωτερικό των Σπαρτιατών στην Βουλήσύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Σωκράτη Φάμελλο, κατέθεσε Πρόταση Νόμου με την οποία προστίθεται νέο κώλυμα εκλογιμότητας στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 και του άρθρου 2 της πρότασης προβλέπεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή, εφόσον έχουν εκλεγεί, να παραμείνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση) του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος.

Με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 1 της πρότασης διευκρινίζεται ότι, εφόσον περιληφθεί ως υποψήφιος σε συνδυασμό πρόσωπο για το οποίο συντρέχει το παραπάνω κώλυμα, αποκλείεται η ανακήρυξη του συνδυασμού στο σύνολό του και όχι μόνο του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Η διάταξη αυτή ισχύει εξίσου τόσο για τις δημοτικές όσο και, κατά παραπομπή του άρθρου 52 παρ. 8 του ν. 4804/2021, για τις περιφερειακές εκλογές.