Φάμελλος: “Θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών” — Τα μηνύματα και οι παραλήπτες

Ο Σωκράτης Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος

“Δεν χρειαζόμαστε μόνο νέα ηγεσία αλλά και νέο ΣΥΡΙΖΑ” ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο κόμμα.

«Είναι μια πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή που ζούμε και εγώ υπηρετώ. Δεν είναι δύσκολη, είναι μια στιγμή που κάνουμε μια επαναφορά, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον για την επιλογή της νέας ηγεσίας», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Mega.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη που έχω, αυτήν την περίοδο, τη θέση του προέδρου της ΚΟ, και από τη θέση αυτήν επενδύουμε μαζί στην ενότητα και τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παρακαταθήκη μένει για όλους, μένει και για την ελληνική κοινωνία και είναι προφανές ότι και η δική μου ουδετερότητα αλλά και η εμπιστοσύνη που έχω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή η οποία θα σηματοδοτήσει και την επόμενη ημέρα».

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο φιναλίστ, τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου, θα υποστηρίξει την ερχόμενη Κυριακή, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε:

«Είναι προφανές ότι δε θα υποστηρίξω με την έννοια που εσείς το βάζετε γιατί υποστηρίζω τη συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο. Έχω πει εξάλλου ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καινούργιος, να κάνει μια επανεκκίνηση και χρειαζόμαστε μια δυναμική, αποτελεσματική πολιτική πρόταση γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Ο ίδιος επισημαίνει πως το μέλλον του είναι στο κόμμα από οποιαδήποτε θέση και αν κατέχει.

«Όταν μιλάει κάποιος για ενότητα και συλλογικότητα είναι διατεθειμένος, και εν προκειμένω εγώ, να υποστηρίξει την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές θέσεις, εγώ δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής καρέκλας αλλά με ενδιαφέρει το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική δράση. Είναι προφανές ότι εγώ θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών και τα αποτελέσματα ανήκουν στη βάση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για πολλά πράγματα την επόμενη ημέρα, και για το πολιτικό πλαίσιο και για την πολιτική δράση».

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχω σε ένα πολιτικό σχέδιο από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί, συμμετέχω και θέλω να συμβάλλω σε έναν κοινό σχεδιασμό. Δε βάζω προσωπικές προϋποθέσεις στην πολιτική δράση, δεν έχω προσωπική επιδίωξη».

 

Τα μηνύματα και οι παραλήπτες

Ψηφοδέλτια στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Το μήνυμα των 150.000 πολιτών, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί νέοι, που προσήλθαν στις κάλπες, ξάφνιασε εχθρούς και φίλους. Ήταν μήνυμα ενδιαφέροντος όχι μόνο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της χώρας. Και η εντυπωσιακή πρωτιά του άγνωστου μέχρι πριν λίγο Στέφανου Κασσελάκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αίτημα για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό ενός κλειστού κόμματος, κυριαρχίας μηχανισμών που δεν στάθηκαν ικανοί να προστατεύσουν ένα περιουσιακό στοιχείο που χρειάζεται ο τόπος.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, η Κυριακή ήταν «μια ημέρα Δημοκρατίας και προόδου. Τα γραφεία μας υποδέχονται παλιά και νέα μέλη, για να ξεκινήσουμε την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη κοινωνία και μια ισχυρή Πολιτεία. Πρέπει να ζούμε καλύτερα. Και αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν το εξασφαλίζει. Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του προέδρου».

Σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σημείωσε πως η πρωτιά Κασσελάκη με διαφορά αποκαλύπτει κάτι βαθύτερο: «Ότι ο κόσμος της Αριστεράς αναζητά απεγνωσμένα ανανέωση και μια σημαντική μερίδα του είναι έτοιμη να υποστηρίξει όποιον την επαγγελθεί. Άλλωστε ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ακριβώς γιατί δεν ήταν μέρος του συστήματος που έχασε τις εκλογές».

«Στο πρόσωπό του καταψηφίστηκε ο κλασικός κομματικός μηχανισμός, τον οποίο μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων δεν θεωρεί ικανό να ανατάξει το κόμμα και να το οδηγήσει ξανά σε τροχιά εξουσίας. Αλλά για να συμβεί αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε υπό τον Κασσελάκη είτε υπό την Αχτσιόγλου, πρέπει να αλλάξει πολλά δεδομένα. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο» υπογράμμισε σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς. Και όπως μου είπε μια συντρόφισσα από την Ιταλία, αυτό συνέβη διότι «δεν μπορεί να παιχθεί το ίδιο έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα».

Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την πόλωση, όπως προκύπτει από δηλώσεις των ηττημένων και αντιδράσεις του συστημικού πολιτικού κατεστημένου που ανησύχησε! Ο εχθρός είναι απέναντι, για όσους το ξεχνούν.