Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ. Τι ζητούν οι φοιτητές — «Βράζουν» τα σχολεία: Ακόμη 6.364 νέα θετικά self test. Σχεδόν 32.000 κρούσματα συνολικά σε μια βδομάδα

Λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ - Στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας (εικόνες) | Athens Voice

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί κατάληψη της ΑΣΟΕΕ  από φοιτητές ως αντίδραση στα τελευταία γεγονότα, δηλάδή την αστυνομική επιχείρηση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και την επίθεση σε καθηγητή.

Για την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι φοιτητές έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρύτανη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα αιτήματά τους ενώ σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Η γενική συνέλευση των φοιτητών ζητά καταδίκη της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και τάσσονται ενάντια στη συγκάλυψη όπως λένε των καταγγελιών κατά του καθηγητή.

 

«Βράζουν» τα σχολεία: Ακόμη 6.364 νέα θετικά self test – Σχεδόν 32.000 κρούσματα συνολικά σε μια βδομάδα«Βράζουν» τα σχολεία: Ακόμη 6.364 νέα θετικά self test – Σχεδόν 32.000 κρούσματα συνολικά σε μια βδομάδα

Το τρίτο self test για αυτή την εβδομάδα κλήθηκαν να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου, βρέθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία συνεχίζει να είναι μεγάλη σύμφωνα με τους αριθμούς καθώς υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547. Στο δεύτερο έλεγχο την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τα 9.600. Συνολικά δηλαδή μέχρι την Τρίτη, είχαμε πάνω από 25.000 κρούσματα μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με τον τρίτο έλεγχο προστίθενται 6.364 θετικοί στον κορονοϊό μαθητές και εκπαιδευτικοί άρα η πρώτη εβδομάδα κλείνει με περίπου 32.000 κρούσματα. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλό αριθμό για τον οποίοι οι ειδικοί έχουν κρούσει επανειλημμένος τον κώδωνα ωστόσο η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία κανονικά χωρίς να έχουν παρθεί πρώτα επιπλέον μέτρα προστασίας. 

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο.