Υπό διάλυση ο ΕΟΔΥ: Ενώ “σέρνεται” η παραίτηση Αρκουμανέα, παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Χρ.Κουρούσης – Στα ναζίδια “ανοχή”, στους εκπαιδευτικούς “Αύρα”, χημικά, καταστολή

“Είχα λάβει την απόφαση πριν αναλάβει καθήκοντα ο Θ.Πλεύρης”…

Ενώ “σέρνεται” για μέρες η φημολογία για επερχόμενη παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε ήδη από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου στο ethnos.gr, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα μη μεταδοτικά νοσήματα ενημέρωσε ότι παραιτείται από τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι αιτία είναι επαγγελματικοί λόγοι, ενώ στην σχετική επιστολή του αναφέρει ότι την απόφαση την είχε λάβει πριν την απομάκρυνση Κικίλια και την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη, η οποία, βέβαια, σημειώνεται ότι έγινε στις 31 Αυγούστου και έκτοτε έχει περάσει πλέον ένας ολόκληρος μήνας…

Επισημαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερος Αντιπρόεδρος στον ΕΟΔΥ, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, ο Χρ.Κουρούσης εργάζεται σε μάχιμη θέση σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν ότι δε λάμβανε τον μισθό του Αντιπρόεδρου του ΕΟΔΥ αλλά τον είχε παραχωρήσει σε Σύλλογο ασθενών.

Στην επιστολή παραίτησής του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φέρεται να αναφέρει ότι “με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας υποχρεώσεων, που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου και την παρουσία μου στο Συμβούλιο. Την απόφασή μου αυτή έχω λάβει πριν αναλάβετε τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας“.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με δημοσίευμα αργά το βράδυ της Παρασκευής, το iefimerida.gr επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται…αύριο η παραίτηση του Παν.Αρκουμανέα, την οποία θα υποβάλει με επιστολή στον Θ.Πλεύρη στην οποία δεν θα αφήνει αιχμές (αλίμονο…) αλλά θα κάνει ένα θετικό απολογισμό της θητείας του που συνέπεσε με τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019, με μία από τις χαρακτηριστικότερες παρεμβάσεις του να είναι μάλλον οι δηλώσεις του στα τέλη Ιανουαρίου 2020 μετά από συνάντηση με τον Κυρ.Μητσοτάκη στο Μαξίμου ότι “δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία [σσ: για τον κορονοϊό], είναι μία λοίμωξη, με χαμηλή μεταδοτικότητα, με μέτρια θνητότητα, σαν μία βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή κάποια ανησυχία”.

 

Στα ναζίδια “ανοχή”, στους εκπαιδευτικούς “Αύρα”, χημικά και καταστολή: Μπλόκο των ΜΑΤ και επίθεση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (vid)Ειδήσεις - Χημικά και κρότου λάμψης στο... | Palo.gr

Την ώρα που η Αστυνομία απρακολουθεί σχεδόν “απαθής” εδώ και μία εβδομάδα τα τάγματα εφόδου να αλωνίζουν στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με καταστολή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο αντιδρώντας στην αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή και εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών, κρότου-λάμψης και της “Αύρας”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν και σε μπλοκ εκπαιδευτικών με ασπίδες.

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ καλούσαν σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, απαντώντας στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής, ενώ η ΔΟΕ άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της να μην είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν από τις ντουντούκες ότι με «πολιτική εντολή» εμποδίζεται η συνέχιση της κινητοποίησής τους.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν κοντά στη Βουλή, ενώ στη συνέχεια μπλοκ φοιτητών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αποχώρησαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την περιοχή Μακρυγιάννη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ και η “Αύρα” τους ακολούθησαν.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.