Υποσχέσεις μοίρασε (και) από τα Ιωάννινα ο Μητσοτάκης — Ο Μητσοτάκης είπε οτι “η Ελλάδα μετατρέπεται σε εργοτάξιο” και η κακοκαιρία τον “δικαίωσε”

Για «ένα μεγάλο εργοτάξιο» στο οποίο μετατρέπεται η χώρα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα, κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Ηπείρου.

Συνεχίζοντας στο γνωστό κλίμα των πολλών υποσχέσεων στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μίλησε για «τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», τα οποία «σχεδιάζουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα μετατρέπεται με την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά, ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος».

Στο ίδιο ύφος, πρόσθεσε πως «η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση και να μπορούμε να διεκδικούμε τη διαρκή εμπιστοσύνη των πολιτών», ενώ υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Θυμάμαι σε μια Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν γίνω πρωθυπουργός σε μια εποχή μεγάλης πόλωσης με την τότε κυβέρνηση είπα πως ο σκοπός μας δεν θα είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα Δικαστήριο για το χθες αλλά σε ένα εργοτάξιο για το αύριο».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα – Κακκαβιά, έργο για το οποίο ανέφερε πως ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν μια πρακτική και εφαρμόσιμη λύση. Υποστήριξε επίσης πως βρέθηκε η λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε το έργο να είναι επιλέξιμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Επίσης, αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ένα έργο το οποίο θα ενώσει την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα με την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο για να επικοινωνούν. Για το συγκεκριμένο έργο είπε μεταξύ άλλων πως «διαπραγματευτήκαμε σκληρά με την Επιτροπή, τα πρώτα εργοτάξια έχουν ήδη στηθεί και είμαι σίγουρος, πως το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού δρόμου θα τηρηθούν απόλυτα».

 

Ο Μητσοτάκης είπε οτι “η Ελλάδα μετατρέπεται σε εργοτάξιο” και η κακοκαιρία τον “δικαίωσε”: Πλημμύρισαν Ηλεία – Αλεποχώρι και οι άλλες περιοχές που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριούΜητσοτάκης: Οι θλιβερές εικόνες στη Νέα Σμύρνη να είναι οι τελευταίες -  Akroama.gr

Που να το φανταζόταν ο ανέμελος Πρωθυπουργός που αλαζονεία απευθυνόταν στις αρχές του Φθινοπώρου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το αδιανόητο «Τώρα μετράμε καμένα στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα», ότι η μοίρα θα του το ανταπέδιδε τόσο γρήγορα. Και δυστυχώς και με ένα ακόμα θύμα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν σε όλη την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεάς, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και έχουν προκαλέσει πλημμύρες και σοβαρές ζημιές.

Ιδιαίτερα όμως στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές το περασμένο καλοκαίρι οι επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας είναι αισθητές, με τις καταιγίδες να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών και κατολισθήσεων. Κλειστοί δρόμοι, διακοπές ρεύματος αλλά και χείμαρροι προκαλούν προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών και αποτελούν κίνδυνο για διερχόμενα οχήματα.

Στην περιοχή του Σχοίνου Αχαΐας προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο Σχοίνου- Αλεποχωρίου, με αποτέλεσμα ο δρόμος για πολλές ώρες να παραμείνει κλειστός αλλά και να κινδυνεύσει ένας πολίτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*