Υποκλοπές: Η ΝΔ “παίζει καθυστερήσεις” στη Θεσμών για Σπίρτζη — Politico: Ελληνική μαγεία. Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν

Ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή

Στη Διάσκεψη των Προέδρων η πλειοψηφία επικαλέστηκε ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δε μπορεί να συνεδριάσει με αίτημα των 2/5 πάνω από μία φορά το μήνα.

Ραντεβού τον Οκτώβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσον αφορά στην καταγγελία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑΧρήστου Σπίρτζη, περί απόπειρας παγίδευσης και του ιδίου με το Predator.

Και αυτό καθώς στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία επικαλέστηκε ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποχρεούται μεν βάσει του κανονισμού να συνεδριάσει όταν το ζητήσουν τα 2/5, αλλά όχι παραπάνω από μία φορά το μήνα. Δεδομένου λοιπόν ότι ήδη έχει συνεδριάσει μία φορά το Σεπτέμβριο, θα συγκληθεί ξανά τον Οκτώβριο.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία “πιάνεται” από τον κανονισμό της Βουλής για να “παίξει καθυστερήσεις” και πάλι, καθώς για λόγους εντυπώσεων δεν θέλει να συζητηθεί και το θέμα Σπίρτζη ταυτόχρονα με την αντιπαράθεση στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι χθες η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε προαναγγείλει ότι η αντιπολίτευση θα ζητούσε και σήμερα τη σύγκληση της επιτροπής για την παρακολούθηση Σπίρτζη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην κάνει άλλο ένα ατόπημα αρνούμενη τον καθορισμό ημερομηνίας.

Από τη ΝΔ απαντούν ότι η επιτροπή θα συγκληθεί αμέσως μόλις μπει ο Οκτώβριος και ότι δεν τίθεται θέμα αποφυγής της συζήτησης.

Βίκυ Σαμαρά

 

Politico: Ελληνική μαγεία – Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν

Π. Κοντολέων

Π. Κοντολέων  

Οι “βόμβες” του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου για εξαφάνιση των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη με εντολή Κοντολέοντος έφερε… τρολάρισμα για μία υπόθεση και μία κοινοβουλευτική διαδικασία που έχει μετατραπεί σε παρωδία.

Το Politico είναι το μοναδικό Μέσο εκτός ελληνικών συνόρων που ασχολείται συστηματικά, σχεδόν καθημερινά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, έχοντας προχωρήσει και σε σημαντικές αποκαλύψεις που έχουν θέσει, από δημοσιογραφικής-ερευνητικής πλευράς, τη σοβαρότητα της υπόθεσης στην πραγματική της διάσταση.

Σήμερα, Τετάρτη, μία μέρα μετά τις “βόμβες” του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, το ευρείας επισκεψιμότητας και δυναμικής Μέσο επανέρχεται για να καυτηριάσει την ελληνική… μαγεία.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κι αυτό διότι, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Ράμμος, διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό, η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στη σχετική καταγγελία. Όπως είπε, η καταστροφή έγινε με εντολή Κοντολέοντος (του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ), ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή έγινε στις 29 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της μηνυτήριας αναφοράς.

Το Politico, λοιπόν, αναφέρεται στους φακέλους που ως δια μαγείας έκαναν… φτερά και, μάλιστα, εντελώς συμπτωματικά, την ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

“Ελληνική μαγεία, τα ελληνικά αποδεικτικά στοιχεία εξαφανίζονται”, αναφέρει το Μέσο πριν παραθέσει, τα όσα “μαγικά” εκτυλίσσονται στην Ελλάδα σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση που έχει φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή.

Politico: Ελληνική μαγεία - Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν

Μάλιστα, σημειώνει πως οι αποκαλύψεις Ράμμου “επιβεβαιώνουν πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ που υποστήριζαν πως τα αρχεία από τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη είχαν εξαφανιστεί”.

Τέλος, το Politico μεταφέρει και τη στάση Δεμίρη, ο οποίος “υιοθετεί τη γραμμή της κυβέρνησης”, λέγοντας ότι “δεν θα παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα που του ζητήθηκαν”, τονίζοντας και τον ισχυρισμό του ότι ο , Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να άρει το απόρρητο όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Να θυμίσουμε πως, ο Χρήστος Ράμμος, κατά τις χθεσινές του αποκαλύψεις, χαρακτήρισε “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας” τη στάση του κ. Δεμίρη.

Χρήστος Μπαρούνης