Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις εκκαθαρίσεις στην ΕΥΠ — Ο Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με 168 ψήφους υπέρ και 128 ψήφους κατά υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εκκαθαρίσεις στην ΕΥΠ και την έγκριση των δαπανών για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινής.

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταγγείλει την τροπολογία, κάνοντας λόγο για εκκαθαρίσεις μη αρεστών και συγκρότηση της ΕΥΠ στα μέτρα του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (σ.σ. το πρακτικό με τη θέση που πήρε κάθε βουλευτής ξεχωριστά δεν έχει ακόμα αναρτηθεί) η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ Παρασκευής σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον… εθελοντισμό και προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο χθες στην Ολομέλεια για «νυχτερινή, κατάπτυστη, απαράδεκτη τροπολογία για την ΕΥΠ και τις εκλογές στην ΕΛ.ΑΣ.» και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει, καταγγέλλοντάς την ταυτόχρονα ότι αρνείται να απαντήσει στις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις πρωτοφανείς παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων, ακόμη και ενός 12χρονου παιδιού.

Ο Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε ανοιχτά λόγο για «καθαρή περίπτωση εκδίωξης των μη αρεστών στη διοίκηση της ΕΥΠ» και ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε πραγματικά κομματική υπηρεσία πληροφοριών.

«Ρεσάλτο της Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε. στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», κατήγγειλε ο Κλέων Γρηγοριάδης (ΜέΡΑ25), λέγοντας ότι «η Μητσοτάκης Α.Ε. στήνει και πάλι παρακράτος».

«Είναι δυνατόν να κάνετε μαγαζάκι σας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;», αναρωτήθηκε στη Βουλή και ο Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση), αλλά το κόμμα του σήμερα υπερψήφισε την τροπολογία.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους στο Κίνημα Αλλαγής έγιναν γνωστά σήμερα, κατά τη συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε και οι βουλευτές συναίνεσαν να αναλάβει ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης, ως Α’ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Β’ η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Νέα γραμματέας της Κ.Ο. η Ευαγγελία Λιακούλη, με αναπληρωτή της τον Γιώργο Αρβανιτίδη.