«Υμνωδία 1821»- Ορατόριο του Ορέστη Μπαζού στην Καλλιθέα

Ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση με την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου μουσικού έργου με τίτλο «Υμνωδία 1821», την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για το ορατόριο του συνθέτη Ορέστη Μπαζού (Καλλιτεχικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας). Αφηγητής στην “Υμνωδία 1821” είναι ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και σολίστ είναι η μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη και ο βαθύφωνος Νίκος Συρόπουλος, ενώ το έργο θα ερμηνεύσει το ορχηστρικό και χορωδιακό μουσικό σύνολο “Filii Notas” υπό την διεύθυνση της νέας μαέστρου Μαρίας Μπαζού.

Τα κείμενα της “Υμνωδίας 1821”, προέρχονται αποκλειστικά από ποιητές και συγγραφείς που ύμνησαν την Επανάσταση του ‘21 (Κωστής Παλαμάς, Βίκτωρ Ουγκό, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Ιούλιος Τυπάλδος, Ρήγας Βελεστινλής, Ιωάννης Πολέμης) αλλά και από δημοτικά τραγούδια. Η μουσική είναι πρωτότυπη, σύνθεση του μαέστρου Ορέστη Μπαζού.

Κατά την διάρκεια της παράστασης, θα προβάλλεται οπτικό υλικό που θα βοηθά τους θεατές της παράστασης να υποβληθούν στο χώρο και στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (όπως ζωγραφικά έργα Βρυζάκη και Ντελακρούα, ψηφιακές εικόνες της χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα). Στο εκτυπωμένο πρόγραμμα, που θα διανεμηθεί πριν την παράσταση, θα υπάρχουν όλα τα κείμενα που τραγουδούν οι δύο σολίστ, ώστε να είναι ευχερής η παρακολούθηση της παράστασης.

INFO 15 Ιουλίου 2021, “Σινέ Τζιτζιφιές” (Ηρακλέους & Αχιλλέως – 10ο Δημοτικό Σχολείο), με ελεύθερη είσοδο και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την μετάδοση του Covid-19.