Τo ΣΤΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της Εδέμ- Ειρηνικό κάλεσμα στην αυτοδιαχείρηση

Εκτός CISAC η Εδέμ μέχρι να κριθεί η νομιμότητα της άδειάς της από το ΣτΕ -  ΤΑ ΝΕΑ

To Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης ΕΔΕΜ, ο οποίος στεγάζει την πλειοψηφία του ελληνικού ρεπερτορίου, αποφασίζοντας πως  η άδεια του Οργανισμού είναι καθόλα νόμιμη. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση. Μετά την απόφαση αυτή, οι δημιουργοί της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) καλούν την Αυτοδιαχείρηση σε ένωση με ανακοίνωση τους στην οποία σημειώνουν «Θεωρούμε πως τώρα που -χωρίς καμιά αμφισβήτηση πια- η ΕΔΕΜ ήταν εξ αρχής ένας απόλυτα σύννομος ΟΣΔ, η ένωση δεν πρέπει να αργήσει άλλο.

Τo ΣΤΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της Εδέμ- Ειρηνικό κάλεσμα στην αυτοδιαχείρηση

Ο ελληνικός νόμος και οι οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης περί συγχωνεύσεων και όχι οι σκληρές δικαστικές διαμάχες θα κρίνουν το καλό κοινό μας μέλλον και θα δώσουν τέλος στην άδικη ταλαιπωρία μας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ- ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα το ΣΤΕ έκρινε νόμιμη την άδεια της ΕΔΕΜ.
Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς.

Σεβαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα την απόφαση της Αυτοδιαχείρισης να μην μιλά με την ΕΔΕΜ για ένωση μέχρι να τελειώσει ο αγώνας της στο ΣΤΕ εναντίον της τελευταίας.

Θεωρούμε πως τώρα που -χωρίς καμιά αμφισβήτηση πια- η ΕΔΕΜ ήταν εξ αρχής ένας απόλυτα σύννομος ΟΣΔ, η ένωση δεν πρέπει να αργήσει άλλο.

Ο ελληνικός νόμος και οι οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης περί συγχωνεύσεων και όχι οι σκληρές δικαστικές διαμάχες θα κρίνουν το καλό κοινό μας μέλλον και θα δώσουν τέλος στην άδικη ταλαιπωρία μας.

Επίσης ξαναδιατυπώνουμε ως έλληνες δημιουργοί το πάγιο αίτημά μας -και αίτημα της ΕΔΕΜ-να ξεκινήσει η κοινή είσπραξη των δύο οργανισμών από αύριο κιόλας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλιπωρούμε την αγορά και να βρισκόμαστε οι ίδιοι στην απόλυτη ανέχεια.

Ας ειρηνεύσουμε κι ας δράσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιαχείρισης, αγαπητή διοίκηση και αγαπητό ΔΣ, σας καλούμε και επισήμως στο τραπέζι του κοινού μέλλοντος.Ας μη συνεχιστούν οι πολυέξοδοι και μακροχρόνιοι δικαστικοί μαραθώνιοι. Το ελληνικό τραγούδι σύσσωμο ζητάει κοινή πορεία!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*