Τώρα πλέον και…προφήτης: “Κάποια στιγμή” θα καεί έλεγε στις 15 Ιουλίου ο Μητσοτάκης για τον Ερημίτη στην Κέρκυρα

“Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε” “θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος” πρόσθεσε κάποιος από το κοινό του. Αυτό το επιχείρημα είχε φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε στα εγκαίνια επένδυσης στην περιοχή του Ερημίτη, για την οποία αντιδρούν οι κάτοικοι. Το ημερολόγιο έλεγε 15 Ιουλίου.

Ένα μήνα ακριβώς μετά, φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου έχει κάνει ήδη στάχτη 200 στρέμματα, καθιστώντας την δήλωση του πρωθυπουργού (τουλάχιστον) προφητική…

Συγκεκριμένα, περισσότερα από διακόσια στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν από το απόγευμα, μέχρι αυτή την ώρα, στην περιοχή Αγίου Στεφάνου στον Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Στην περιοχή που είναι δύσβατη, με πυκνή βλάστηση, έχει στηθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία γιγάντια επιχείρηση περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συμμετείχαν και από αέρος έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, από Κέρκυρα, Ιωάννινα και το ‘Ακτιο, αντίστοιχα.

«Υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες της φωτιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, πύραρχος, Νίκος Κολοβός.

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τη φωτιά, που φέρεται να έχει οριοθετηθεί, συμμετέχουν με υδροφόρες, υπάλληλοι του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, καθώς και ομάδες εθελοντών.