Τώρα ο Μητσοτάκης… κουνάει και το δάχτυλο σε καταστηματάρχη που του λέει ότι πλήρωσε 6.500 ευρώ σε ρεύμα! (vid) “Ήπιαν τ’ αμίλητο νερό …”! Σκληρή επίθεση Σπίρτζη στη ΝΔ (vid)

Πώς μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες τις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοδείες των δύο πολιτικών αρχηγών, Μητσοτάκη – Τσίπρα; Στην περίπτωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος τρέχει να συζητήσει μαζί του για το ζήτημα της ακρίβειας, που έχει γίνει καθημερινός «βραχνάς», λέγοντάς του ότι είναι «ο πιο τίμιος πρωθυπουργός που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα». Στην περίπτωση του πρωθυπουργού, όχι μόνο οι πολίτες δεν καταδέχονται να του μιλήσουν, αλλά μόλις τολμούν να το κάνουν και να του εκφράσουν τα παράπονά τους για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους εμπαίζει και on camera!

Όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο, ο πρωθυπουργός πιάστηκε απροετοίμαστος στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν καταστηματάρχης εξέφρασε τα παράπονά του για τους δραματικούς λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνει. Μεταξύ άλλων είπε στον πρωθυπουργό μέσα σε μόλις τρεις μήνες έχει πληρώσει 6.500 ευρώ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πουλάει «τρέλα» και να απαντάει ότι… καλά είναι.

Ο διάλογος, όπως αποτυπώθηκε στην κάμερα του Open Tv, είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικός.

Καταστηματάρχης: Για αυτό το μαγαζί εδώ σε τρεις μήνες έχω δώσει 6.500 ευρώ μόνο σε ρεύμα, συν έξοδα στα καύσιμά μου, συν όλα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς μειώθηκαν οι λογαριασμοί σου.

Καταστηματάρχης: 6.500 ευρώ τι θα πάρω; 6.500 ευρώ τι θα πάρω;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τελευταίος σου λογαριασμός πόσο ήταν;

Καταστηματάρχης: Τον προηγούμενο μήνα, 900 ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε σχέση με; Πόσο πλήρωνες πριν από τρεις μήνες;

Καταστηματάρχης: Πριν τρεις μήνες έδωσα 4.200.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για αυτό σου λέω. Πέρυσι πόσα πλήρωνες, 800;

Καταστηματάρχης: 800.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ε, από τα 800 στα 900

 

 

“Ήπιαν τ’ αμίλητο νερό …”! Σκληρή επίθεση Σπίρτζη στη ΝΔ για το σκάνδαλο της Uber (vid)

Πικρό καφέ – μέχρι τέλους – κερνά ο Χρ Σπίρτζης την κυβέρνηση και τη ΝΔ με αφορμή το ξέσπασμα ενός ακόμα mega-σκανδάλου, που προκαλεί διεθνή σάλο και με το οποίο φέρεται να ετρεφε “συμπάθεια” η ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη της!

«Η ΝΔ και τα στελέχη της έχουν πιει το αμίλητο νερό», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τις αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ για την εταιρεία Uber.

O κ. Σπίρτζης στηλιτεύει την προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την εταιρεία και τη θερμή υποστήριξη που λάμβανε από τη νυν κυβέρνηση.

Μάλιστα, παραθέτει ένα βίντεο από τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που μετέπειτα ανέλαβαν υπουργικές θέσεις, σχετικά με τις πλατφόρμες διαμεσολάβησης.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Παρά τις διεθνείς αποκαλύψεις για την εταιρεία Uber, που συγκλονίζουν Ευρώπη και Αμερική, στη χώρα μας, η ΝΔ και τα στελέχη της αλλά και πολλά συστημικά ΜΜΕ, που είχαν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της, αλλά και την σπίλωση και κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πιεί το αμίλητο νερό…

Πώς να μιλήσουν άλλωστε όταν, ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ, κορυφαία στελέχη της και στρατευμένα ΜΜΕ, στήριξαν δημόσια την εταιρεία Uber και άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, λειτουργώντας με τον τρόπο ακριβώς, που αποκαλύπτεται από διεθνή μέσα;

Πώς να μιλήσουν σήμερα για την διαπλοκή πολιτικών σε όλη την Ευρώπη με την εταιρεία Uber και τους τρόπους που παρέμβαιναν, για τις αλλαγές στους Νόμους και την απορρύθμιση επαγγελμάτων, προς όφελος πολύ λίγων συγκεκριμένων εταιρειών, όταν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, λασπώνοντας και λοιδορώντας εμάς, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο ;

Κύριε Μητσοτάκη, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της UBER από “θρασείς” δημοσιογράφους που λένε αλήθειες, είστε υποχρεωμένος να μας απαντήσετε:

Ποια στελέχη της ΝΔ είχαν συναντηθεί με την Uber και γιατί την υποστήριζαν με τόσο πάθος;