Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στους Πειραιώτες.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίλαν Τόμιτς στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»
Για το πώς ζει την καραντίνα: «Δεν βγαίνουμε έξω, καθόμαστε σπίτι. Netflix, μπάσκετ. Βλέπουμε παλιά ματς και πιο πρόσφατα. Για εμάς το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής, έχουμε συνηθίσει να ζούμε πολύ διαφορετικά. Πρέπει να προσαρμοστούμε, έτσι πρέπει να κάνουμε».
Για το αν ήταν το πιο γλυκό το ευρωπαϊκό του 1997: «Ήταν μαγική στιγμή. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν πιο γλυκό. Υπήρχε μεγαλύτερος ενθουσιασμός, επειδή ήταν το πρώτο. Στο γήπεδο ήταν περίπου 8.000 Ολυμπιακοί, όλη η Ρώμη ήταν κόκκινη. Κάθε ευρωπαϊκό έχει τη δική του βαρύτητα, δίνει χαρά. Κάθε σεζόν είναι ξεχωριστή, όταν κατακτάς την κούπα».
Για το αν ήταν πιο δύσκολος ο τελικός ή ο ημιτελικός: «Πάντα λέω ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι ο ημιτελικός σε αυτές τις περιπτώσεις. Στον τελικό εγώ για παράδειγμα δεν έχω άγχος. Ο ημιτελικός είναι το σκαλοπάτι. Με την Ολίμπια ήμασταν φαβορί και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει βάρος, πίεση. Με Παρτιζάν και Παναθηναϊκό που περάσαμε με μειονέκτημα έδρας, δείξαμε ότι έχουμε το τάιμινγκ και δείξαμε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση. Μετά ήρθε το φάιναλ φορ. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ καλή ομάδα. Τζόρτζεβιτς, Καρνισόβας, Χιμένεθ… Είχαμε τέτοια αυτοπεποίθηση, που και με άλλη ομάδα να παίζαμε, θα κερδίζαμε».
Για τη φημολογία ότι δεν άρεσε στον Κόκκαλη ότι πήγαν βόλτα την ημέρα του αγώνα, αντί να κάνουν προπόνηση: «Δεν το γνωρίζω αυτό για τον κύριο Κόκκαλη, πρώτη φορά το ακούω. Κάθε απόφαση του προπονητή φαίνεται μετά αν είναι σωστή ή όχι. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή, διαφορετικά θα λέγανε ότι δεν πήγαμε για προπόνηση κι ότι κόστισε που πήγαμε για καφέ. Εμάς μας βοήθησε εκείνη τη στιγμή και ψυχολογικά».
Για το αν ήταν κλειδί η χρησιμοποίηση Ρίβερς και Τόμιτς μαζί: «Ήταν ένα από τα κλειδιά. Νομίζω ότι από τη μέση της χρονιάς ξεκινήσαμε να παίζουμε δίδυμο με τον Ρίβερς. Η ομάδα ήταν στηριγμένη πάνω του, διότι ήταν σταθερά καλός. Τον βοήθησε ότι παίξαμε μαζί. Μια έπαιζα εγώ στο “1”, αυτός στο ”2”, μετά αυτός στο “1”».
Για το πώς άλλαξε ο Ολυμπιακός μέσα στη χρονιά: «Μια ομάδα δεν γίνεται να πηγαίνει πολύ καλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα υπάρχουν ήττες και κρίσεις, γκρίνιες μέσα στην ομάδα. Το θέμα είναι πόσο δεμένη είναι η ομάδα, τι πίστη υπάρχει και τι χημεία. Η ήττα από τον ΒΑΟ, μας έφερε πιο κοντά σαν ομάδα. Την επόμενη ημέρα είχαμε πάει στα μπουζούκια. Μας έκραζαν, αλλά μαζευτήκαμε και πήγαμε στα μπουζούκια κι ήρθαμε πιο κοντά. Μετά η ομάδα πήγε… τρένο. Δεν κλειστήκαμε σπίτι και να μην μιλάει ο ένας στον άλλο».
Για το γεγονός ότι κατάκτησε την Euroeleague ως παίκτης και ως βοηθός του Ίβκοβιτς: «Είναι κάτι ωραίο. Η δουλειά του προπονητή είναι διαφορετική. Χαρά μου που συνεργάστηκα με αυτόν τον άνθρωπο, που είναι δάσκαλος. Είναι και συγκυρίες, ήρθαν έτσι τα πράγματα για να είμαστε μαζί σε αυτούς τους τίτλους».
Για τα δίδυμα Τόμιτς-Ρίβερς και Σπανούλη-Λο: «Δεν πρέπει να συγκρίνεις εποχές και παίκτες. Μπορείς να κάνεις αυτήν τη σύγκριση».
Για το «Last Dance» και τον Τζόρνταν: «Είναι ωραίο, είναι και πράγματα που μπορείς να μάθεις βλέποντάς τα. Έπρεπε και ο Τζόρνταν με το ταλέντο του για να δει».
Για το αν αληθεύει ότι είχε δει το νούμερο του παπουτσιού του Τζόρνταν σε ένα άλμα του: «Αυτό δεν το θυμάμαι, δεν ξέρω τι λέει. Με τον Μπόγα κάναμε πλάκα, μπορεί να το είπα. Δεν θυμάμαι. Ήμουν τυχερός που το έζησα».
Για τις επιλογές που έχει για το μέλλον του και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό: «Είχα προτάσεις από το εξωτερικό, τώρα περιμένω. Όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν λειτουργεί τίποτα και δεν κινείται τίποτα. Οι ομάδες ψάχνουν πληροφορίες, αλλά δεν κινείται η αγορά. Δεν θεωρούσα ότι είναι καλές και με κάλυπταν οι επιλογές που είχα. Δεν είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό για να προλάβω την ερώτηση. Από άλλες ομάδες είχα προτάσεις. Είπα να περιμένω για να δω κάτι από του χρόνου. Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει ερώτηση (σ.σ. για πιθανή επιστροφή) σε εμένα ή κάπου αλλού. Αλλού πρέπει να γίνει αυτή η ερώτηση. Εγώ εδώ είμαι. Ξέρουν ότι τι σχέση έχω με την ομάδα».
Για το αν είναι υπέρ ή κατά της επανέναρξης της Euroleague: «Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να πέσουν στο τραπέζι. Πρέπει πρώτα να δούμε το καλό για την υγεία όσων συμμετέχουν στα παιχνίδια. Οι πιο πολλοί ξένοι έχουν φύγει κι όταν γυρίσουν θα κάνουν εξετάσεις και θα μπουν σε καραντίνα. Χρειάζεται καιρός όλη αυτή η διαδικασία. Ένα θέμα είναι και των πληρωμών. Οι παίκτες θα έρθουν αν είναι απλήρωτοι; Θα συμφωνήσουν για μειώσεις; Πρέπει να γίνεται διαφήμιση του αθλήματος κι όχι δυσφήμιση. Το μίνιμουμ είναι δύο εβδομάδες για να μην πω τρεις ώστε να επανέλθουν οι παίκτες κι οι ομάδες. Ξαφνικά να γίνει Ολυμπιακός-Έφες έπειτα από δύο μήνες;».
Προμηθέας: Κοντά στην επιστροφή ο Μουχάμαντ Φαγιέ
Κοντά σε συμφωνία με τον Προμηθέα Πάτρας βρίσκεται ο Μουχάμαντ Φαγιέ, ο οποίος είναι έτοιμος να καταγράψει τη δεύτερη θητεία του στην αχαϊκή ομάδα.
Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά περίεργη για τον Μουχάμαντ Φαγιέ, ο οποίος έχασε τη θέση του στο rotation του Ερυθρού Αστέρα μετά την αποχώρηση του Μίλαν Τόμιτς και υποχρεώθηκε να αναζητήσει ομάδα στα μισά της σεζόν -κατέληξε εν τέλει στην Άβτοντορ.
Δεδομένου όμως πως η VTB League έχει ήδη αποφασίσει την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος, ο 34χρονος φόργουορντ είναι ελεύθερος να ψάξει για νέο συμβόλαιο, το οποίο όπως όλα θα δείχνουν θα αφορά στον Προμηθέα Πάτρας. Οι δύο πλευρές δεν σταμάτησαν ποτέ να κρατούν επαφές την τελευταία διετία (ο ίδιος ο παίκτης έχει δείξει πολλάκις ότι νιώθει άνετα στην αχαϊκή πρωτεύουσα) κι έτσι έχουν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενη συνεργασία τόσο πολύ, που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μην προκύψει ο “γάμος”.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποιο εμπόδιο της τελευταίας στιγμής, ο Μουχάμαντ Φαγιέ θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση του Μάκη Γιατρά για φέτος, μετά από εκείνη του Ντάνι Αγκμπελέσε.
Οι διαιτητές μπάσκετ συγκεντρώνουν χρήματα για την αγορά αναπνευστήρα!
Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας καλώντας τα μέλη της προκειμένου να προσφέρουν χρήματα για την αγορά ενός αναπνευστήρα.
Η ΟΔΚΕ ανακοίνωσε τους λογαριασμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την αγορά ενός αναπνευστήρα που θα δοθεί σε μονάδα υγείας που θα υποδειχθεί από το υπουργείο Υγείας.
Αναλυτικά
«Αξιότιμοι Συνάδελφοι,
Αυτή την δύσκολη στιγμή που βιώνει όλος ο κόσμος και η πατρίδα μας, αυτή την δύσκολη στιγμή που το υπέρτατο αγαθό -η προσωπική και οικογενειακή υγεία- απειλείται, οι Έλληνες Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης πρέπει να δείξουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη και το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Οι Έλληνες Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ένα ενεργό μέρος του κοινωνικού συνόλου με αξίες, ευαισθησίες και αυξημένο αίσθημα προσφοράς.
Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Η ΟΔΚΕ σας καλεί να συνεισφέρεται χρηματικά με οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας, για την αγορά μιας συσκευής ΑΝΑΠΝΟΗΣ – ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ που μπορεί να σώσει ένα συνάνθρωπο μας. Η συσκευή αυτή έχει κόστος 7.500 – 8.000€ και θα δοθεί σε μονάδα υγείας που θα υποδειχθεί από το υπουργείο υγείας.
Παρακαλούμε για τη κατάθεση σας ΕΩΣ 1η ΜΑΪΟΥ 2020 στον τραπεζικό λογαριασμό ALPHA BANK της ΟΔΚΕ:
Αριθ. λογαριασμού: 788002330001436
IBAN: GR 3601407880788002330001436
*Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.
*Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό καλύψει το ποσό αγοράς του αναπνευστήρα, θα διατεθεί σε αγορά αναλώσιμων υλικών μονάδων υγείας (γάντια, μάσκες κλπ).
Συνάδελφοι θα βγούμε νικητές από αυτή την μάχη, με όπλα την αλληλεγγύη, την κοινωνική προσφορά και την αγάπη για την οικογένεια μας και μας συνανθρώπους μας».