Τσιόδρας και λοιποί λοιμωξιολόγοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης – Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό

Λοιμωξιολόγοι, Τσιόδρας

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, γνωστός από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, βλέπει πως μετά τις έρευνες που ξεκίνησε η Δικαιοσύνη, οι εισαγγελικές αρχές είναι σαν να λένε πως υπεύθυνοι είναι οι λοιμωξιολόγοι και όχι η κυβέρνηση.

Η διάσταση αυτή προκύπτει μεταξύ άλλων και από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Η δήλωση επαναλήφθηκε επανέλαβε χθες στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου “δείχνοντας” εμμέσως ως υπεύθυνους για το χάος που επικράτησε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στην πόλη, με τα νοσοκομεία στο “κόκκινο” και τους εκατοντάδες νεκρούς, τα μέλη της Επιτροπής, ειδικά μετά και την έναρξη εισαγγελικής έρευνας ως προς τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης εξηγεί ότι το γεγονός ότι ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας “διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα” υποδηλώνει ότι αν τελέστηκε κάποιο αδίκημα, ύποπτοι τέλεσης είναι τα μέλη της Επιτροπής και όχι (φυσικά…) η κυβέρνηση!

Φαίνεται πως οι γιατροί της Επιτροπής θα λειτουργήσουν όχι μόνο σαν πρόσχημα λήψης όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά και ως “μπροστινοί” (ή “αυτοφωράκηδες” όπως λέμε μεταξύ μας) για τυχόν ποινικές ευθύνες. Έχουν καταλάβει τα μέλη της Επιτροπής το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη

Η πληροφόρηση από τα ΜΜΕ είναι ότι ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών, λόγω καθυστέρησης στη λήψη μέτρων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς από Covid-19, «διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα».

Δηλαδή, λένε οι εισαγγελικές αρχές, αν τελέστηκε ποινικό αδίκημα, ύποπτοι τέλεσης είναι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και όχι η κυβέρνηση. Φαίνεται πως οι γιατροί της Επιτροπής θα λειτουργήσουν όχι μόνο σαν πρόσχημα λήψης όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά και ως “μπροστινοί” (ή “αυτοφωράκηδες” όπως λέμε μεταξύ μας) για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Έχουν καταλάβει τα μέλη της Επιτροπής το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Έχουν καταλάβει ότι το επόμενο βήμα είναι η κλήση του κ. Σωτήριου Τσιόδρα για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων;

Thanasis Kampagiannis

Η πληροφόρηση από τα ΜΜΕ είναι ότι ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών, λόγω καθυστέρησης στη λήψη μέτρων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς από Covid-19, «διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα».

Δηλαδή, λένε οι εισαγγελικές αρχές, αν τελέστηκε ποινικό αδίκημα, ύποπτοι τέλεσης είναι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και όχι 

 

Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό

Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό

Τουρκική ακταιωρός πλησιάζει σε «απόσταση αναπνοής» Καλύμνικο αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων – Αποκαλυπτικό βίντεο.

Μία ακόμη τουρκική πρόκληση σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με το kalymnos-news τουρκική ακταιωρός με “στοιχεία 101” αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησίασε Καλύμνικο αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.

Ακολουθεί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Δυστυχώς τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις του με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το video που παραθέτουμε από τη σημερινή πρόκληση είναι χαρακτηριστικό.