Τσικνοπέμπτη: Πώς να κάνετε τέλεια αρνίσια παϊδάκια

Τσικνοπέμπτη: Πώς να κάνετε τέλεια αρνίσια παϊδάκια

Για να τιμήσετε δεόντως την ημέρα

Υλικά

  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. ξερή ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώστε τα παϊδάκια και πετάξτε τυχόν θραύσματα οστών.
Βήμα 2
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύστε με τη μαρινάδα απλώνοντάς την καλά στο κρέας με το χέρι σας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για μισή ώρα ή για πιο έντονη γεύση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Πριν μαγειρέψετε τα παϊδάκια αφήστε τα να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση ή γκριλ) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τηγανίστε τα παϊδάκια σε 2 παρτίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Βήμα 5
Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον αποξηραμένη ρίγανη για έξτρα γεύση και λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.