Τσίπρας σε Μητσοτάκη για Novartis: «Θα ζητήσετε συγγνώμη απ΄ όσους αποκαλέσατε συμμορίτες, υπόκοσμο, ελευθεροδολοφόνους;» — Αλέξης Τσίπρας: Δεν είστε πολιτικά αθώος κ. Μητσοτάκη

«Εμείς, πείτε στον φίλο σας τον κ. Σαμαρά, θα το πάμε μέχρι τέλους το ζήτημα αυτό» ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό (ο οποίος δεν ψέλλισε λέξη για το θέμα) να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους και τους εισαγγελείς που συκοφάντησε από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το καραμπινάτο -σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου- σκάνδαλο Novartis.

«Ο κ. Γεωργιάδης είχε το σθένος να ζητήσει μια συγγνώμη, εσείς; Θα ζητήσετε;» ρώτησε ευθέως τον πολιτικό του αντίπαλο και διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να απολογηθεί σε όσους στοχοποίησε, αποκαλώντας τους «συμμορίτες, υπόκοσμο και ελευθεροδολοφόνους».

«Σας περιμένουμε…» είπε με νόημα και συμπέρανε ότι ο κ. Μητσοτάκης ηγήθηκε της απόπειρας συγκάλυψης το σκανδάλου Novartis, αλλά και της «καταδίωξης» όσων το ερεύνησαν και το αποκάλυψαν.

«Απεδείχθη με το βούλευμα ότι δεν υπήρχε καμιά σκευωρία και καμιά συμμορία. Θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα κρύβεστε πίσω από την τεχνητή σύγχυση και τα Μέσα της 108ης θέσης παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου;» ξαναρώτησε τον πρωθυπουργό.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι υπάρχει μια αποτυχημένη απόπειρα κουκουλώματος, αλλά και συγκρότησης ειδικών δικαστηρίων για να οδηγηθούν στη φυλακή πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι και εισαγγελείς. «Και τι άλλο υπάρχει;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Τα ερωτήματα του σκανδάλου: ποιοι δωροδοκήθηκαν, ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές και πώς αποκτήθηκαν αυτά τα αδιευκρίνιστα ποσά».

Σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε εκ νέου πως η υπόθεση αυτή θα πάει «μέχρι τέλους». «Εμείς, πείτε στον φίλο σας τον κ. Σαμαρά, θα το πάμε μέχρι τέλους το ζήτημα αυτό. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Διότι η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξεως, αλλά και θέμα που αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας όταν το πάρτι κατατρώει τους πόρους του ελληνικού λαού», ήταν τα λόγια του.

Αναρωτήθηκε δε πού βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανακοινώσει πειθαρχικό έλεγχο προκειμένου να εντοπιστούν οι «ανώτατες δικαστικές πηγές» που κρύβονται πίσω από την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» που κατήγγειλε η Ιωάννα Μάνδρου. 

«Πού είναι ο κ. Τσιάρας;» διερωτήθηκε δηκτικά και επισήμανε πως εξ όσων γνωρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει κορονοϊό. Απαντώντας σε σχόλια από την πτέρυγα της ΝΔ, προκάλεσε τον απόντα υπουργό: «Αφού εργάζεται σκληρά να μας πει τι έγινε με την οργανωμένη παραπληροφόρηση…».

Αλέξης Τσίπρας: Δεν είστε πολιτικά αθώος κ. Μητσοτάκη – Συκοφαντήσατε ανθρώπους και εξευτελίσατε τη δικαιοσύνη

Θα το πάμε μέχρι τέλους γιατί θέλουμε να επιστρέψει το κράτος δικαίου η δικαιοσύνη και η διαφάνεια τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αμετανόητο» για τα όσα είπε νωρίτερα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Είστε αμετανόητος. Πάλι ήρθατε εδώ να βγάλετε ετυμηγορία. Εσείς μιλήσατε για συμμορίτες, δολοφόνους, υπόκοσμο. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε μία συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κανείς είναι ένοχος μέχρι να αποδείξει η ενοχή τους. Είχα πει από την αρχή ότι εύχομαι να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι. Συνεχίζετε τα παιχνίδια με την δικαιοσύνη. Μυαλό δεν βάλατε. Ο Παπαγγελόπουλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, μέχρι τότε είναι αθώος. Δεν θα τον καταδικάστε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είστε αθώος πολιτικά, συκοφαντήσατε ανθρώπους, εξευτελίσατε τη δικαιοσύνη. Επιμένετε αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα ότι δεν υπήρχε σκευωρία».

Απαντώντας στην ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φράση «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους», ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε να επιστρέψει το κράτος δικαίου η δικαιοσύνη και η διαφάνεια».