Τσίπρας: Λήξαν το θέμα Παπαδημούλη μετά τη δέσμευσή του για τα έσοδα – ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει τα ποσά που έδωσε στα ΜΜE

Τσίπρας: Λήξαν το θέμα Παπαδημούλη μετά τη δέσμευσή του για τα έσοδα
Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί εφεξής τέτοια φαινόμενα

Παρέμβαση για το θέμα Παπαδημούλη έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια συνάντησής του με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να κλείσει το ζήτημα που ταλαιπωρεί την Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο ο ευρωβουλευτής επέλεξε να επενδύσει τα χρήματά του, όμως  το θέμα θεωρείται λήξαν από την στιγμή που δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από μετανάστες και πρόσφυγες.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί εφεξής τέτοια φαινόμενα αλλά και λογικές πολιτικού αντιπερισπασμού.  Αναφερόμενος στο θέμα για το οποίο είχε πει και στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία ότι δημιουργεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε». Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και συμμετείχαν και οι Σία Αναγνωστοπούλου, Ράνια Σβίγκου και Βαγγέλης Καλπαδάκης

Βούλα Κεχαγιά

Βούλα Κεχαγιά

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορονοϊού

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου θέτει θέμα παραμονής του Στέλιου Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πρεσάρει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού, θέτοντας συγχρόνως και θέμα παραμονής του Στέλιου Πέτσα στην κυβέρνηση. Προειδοποιεί δε για μία ακόμη φορά πως εάν επιχειρηθεί αλλοίωση των στοιχείων οι ευθύνες τόσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και για το υπουργείο Οικονομικών δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Στην Κουμουνδούρου ακούγοντας νωρίτερα τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που επί της ουσίας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και επεδίωξε να μετατρέψει σε «πρόβλημα» του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ κάλεσαν για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση να φανερώσει τα ποσά της λίστας Πέτσα ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να μην διανοηθεί να την αλλοιώσει.

«Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένο ποσό προς κάθε μέσο έχουν ολοκληρωθεί;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχόλιο πως είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Συγχρόνως προειδοποιεί τον υπουργό Οικονομικών να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 μέσων που κατέθεσε ο κ. Πέτσας στα πρακτικά της Βουλής και συγχρόνως να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, εκείνα που βρίσκονται εκτός του Online Μητρώου Media που παρανόμως έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα του μεγέθους τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει για τον πρωθυπουργό πως παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κρύβεται και συγχρόνως να κρύβει την λίστα με τα ποσά καταφεύγοντας με διαρροές σε χυδαίους συμψηφισμούς για το τί έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατά την Κουμουνδούρου όλα αυτά γίνονται ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως νομοθέτησε ώστε οι διαφημιστικές δαπάνες ακόμη και των τραπεζών, να δημοσιεύονται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.