Τσίπρας: Επανακαταθέτουμε την τροπολογία που απέρριψε η ΝΔ για αναγνώριση της «γυναικοκτονίας» —

Τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να καθιερωθεί ο όρος «γυναικοκτονία» μια και ο Συριζα επέμεινε για τη νομική αναγνώριση του φαινομένου με τροπολογία που κατετέθη και απερρίφθη από πλευράς Κυβέρνησης, με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, καλέι τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το λάθος του, με αφορμή τη γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει ότι θα επανέλθει εκ νέου η τροπολογία στη Βουλή,αφού οι πολιτικές αντιδικίες για τόσο σοβαρά ζητήματα κρίνονται περιττές και η Πολιτεία θα έχει χρέος να τερματίσει κάθε έκφανση πατριαρχικών φαινομένων.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε ως εξής:

«Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία.

Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας.

Για αυτό θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία μας. Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας.

Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.»