Τσίπρας: Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν λογαριασμό — «Ο κ. Οικονόμου ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, την απόρριψη της πρότασής του για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε πως «είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό…», προσθέτοντας πως αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν προχωρά στην κήρυξη πρόωρων εκλογών ««παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή».

Σημειώνεται ότι την πρόταση του Αλ. Τσίπρα υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Εκτός από την αρνητική στάση της Νέας Δημοκρατίας, την πρόταση καταψήφισε και το ΜέΡΑ25.

«Αφού ο κ. Τασούλας καθυστέρησε τέσσερις μήνες να φέρει στη Βουλή την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, τελικά η Ν.Δ. αποφάσισε να την απορρίψει», ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν την πρόταση.

Από την πλευρά τους, πηγές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισήμαιναν ότι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και η Κ.Ο. του κόμματος είαν ζητήσει από την αρχή του έτους, σύσταση οργάνου σχεδιασμού και ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

 

«Ο κ. Οικονόμου ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης»

Επίθεση σε πολύ υψηλούς τόνους και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή όσα δήλωσε ο τελευταίος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Ηλιόπουλος δεν δίστασε να πει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης» και ότι «ο τίτλος του εθνικού ψεύτη είναι τουλάχιστον επιεικής».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Οικονόμου «σε ερώτηση που δέχτηκε για τις περιουσίες που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία και επικαλέστηκε μάλιστα βίντεο από τη μονταζιέρα της ΝΔ την Ομάδα Αλήθειας.  Δεν δίστασε με αυτό τον τρόπο να χλευάσει τους πυρόπληκτους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δεν ντράπηκε να πει τέτοιο ψέμα όταν την Παρασκευή το βράδυ με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με άτυπη ενημέρωση του το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για αυτοψίες σε 251 κτήρια. Από τις 204 κατοικίες που ελέγχθηκαν οι 126 είναι επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες. Από τους 8 επαγγελματικούς χώρους οι 6 είναι επικίνδυνοι ή προσωρινά ακατάλληλοι. Από τις 34 αποθήκες οι 29 είναι επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες».

Συνεχίζοντας σε ανάλογο πνεύμα, ο κ. Ηλιόπουλος έβαλε στο κάδρο και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Από τον άνθρωπο που παραποίησε δημόσιο έγγραφο για να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία στη Λαμία, όπως τον κατήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας, δεν θα περιμέναμε τίποτα περισσότερο.  Το τραγελαφικό του πράγματος είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν με ταχύτητα φωτός το συγκεκριμένο βίντεο, πριν δυο μέρες είχαν δημοσιεύματα με το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Υπάρχουν και τα δημοσιεύματα και τα σχετικά ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών. Τα παραπάνω μόνο επιβεβαιώνουν την θέση 108 της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου. Το μόνο που μένει πλέον είναι να μας ενημερώσουν ότι δεν είναι Ιούλιος αλλά Σεπτέμβριος επειδή το λέει η κυβέρνηση. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Επιλέγει να ρίξει τη δημόσια αντιπαράθεση στο βούρκο των ψεμάτων για να κρύψει τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής τους».