Τσίπρας για κατάργηση των voucher: Ομολογία ενοχής για ένα τεράστιο σκάνδαλο από την κυβέρνηση

Ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνιστά η απόφαση για την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας για κατάργηση των voucher: Ομολογία ενοχής  για ένα τεράστιο σκάνδαλο από την κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις τελευταίες καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των voucher που άγγιζαν το περιβάλλον υπουργών της κυβέρνησης αλλά ακόμη και το πρωθυπουργικό περιβάλλον η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το ζήτημα κάνοντας λόγο για σκάνδαλο αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

«Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*