Τσίπρας: Απαντήσεις σε έναν “πρωθυπουργό τρολ” σήμερα στην Βουλή — Τσίπρας: Συναντήθηκε με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου

Τσίπρας: Απαντήσεις σε έναν "πρωθυπουργό – τρολ" αναμένεται να δώσει σήμερα στην Βουλή

Σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της επικαιρότητας αναμένεται να αναφερθεί σήμερα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

«Σηκώνειτο γάντι» μετά την χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλησε να συνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την εμπρηστική επίθεση στον ρ/σ REAL, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντήσεις σε έναν πρωθυπουργό «επικίνδυνο για την δημοκρατία» όπως αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να δώσει σήμερα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβαση που αναμένεται να κάνει στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται σε ένα πολιτικά φορτισμένο κοινοβούλιο. Όχι μόνον γιατί το νομοσχέδιο που εισηγείται η Νίκη Κεραμέως έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας και της αντιπολίτευσης, αλλά και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δυναμίτισε» το πολιτικό κλίμα με την χθεσινή παρέμβασή του στο κοινοβούλιο. Επιχειρώντας για (μία ακόμη φορά) να στηρίξει ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προσπάθησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε άμεσα την πράξη αυτή.

Πρωθυπουργός – Τρόλ

Η επικοινωνιακή αυτή κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρακτική ενός «πρωθυπουργού – Τρόλ». Τέτοια που όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους για τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αντιδρά ως «πληγωμένο θηρίο». Επίσης θεωρείται τεκμήριο υποκρισίας, αφού ο πρωθυπουργός που μέχρι πριν λίγες μέρες εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια «τοξικού κλίματος» κατέληξε στο να δημιουργεί ακραίες πολωτικές συνθήκες.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος» σχολίασε χθες για την πρωθυπουργική παρέμβαση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Απαίτησε μάλιστα από τον Κ.Μητσοτάκη να ανακαλέσει τονίζοντας ότι τα όσα είπε «δεν είναι μία απλή αθλιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία». Ανάλογη τοποθέτηση αναμένεται σήμερα και από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται επίσης να θέσει στην συζήτηση και τα όσα αφορούν τον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ζήτημα που επίσης έθιξε ο πρωθυπουργός. Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στις εκθέσεις διεθνών οργανισμών που κατατάσσουν την Ελλάδα στην 108η θέση όσον αφορά την ελευθερία του τύπου καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με την εξαγορά «μιντιακής» υποστήριξης μέσω της περίφημης λίστας Πέτσα.

Από την κριτική του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λείψει και το θέμα της αποφυλάκισης του καταδικασθέντα με αναστολή Δημήτρη Λιγνάδη. Ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει το πανελλήνιο, Ιδίως επειδή είναι διάχυτη η αίσθηση πως η συμμετοχή του Λιγνάδη σε κυκλώματα της πολιτικής ελίτ της χώρας, όπως και οι σχέσεις του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς και το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που του διασφάλισαν μια (επιεικώς) διακριτική μεταχείριση από την δικαιοσύνη.

Τσίπρας: Απαντήσεις σε έναν Από την χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο του ΣΑΤΑ

Αναφορά και στην Uber

Στην σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να υπάρξει αναφορά και στο διεθνές σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει από τις επαφές της πολυεθνικής Uber με στελέχη του φιλελεύθερου χώρου σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά την συνάντησή του με το προεδρείο του ΣΑΤΑ (αυτοκινητιστές) επισήμανε αναφορικά με τις δηλώσεις στήριξης του σημερινού πρωθυπουργού και στελεχών της Ν.Δ προς την συγκεκριμένη επιχείρηση ότι «δεν μπορεί σε όλον τον κόσμο να χρησιμοποίησαν αθέμιτες πρακτικές αλλά στην Ελλάδα η υποστήριξη να ήταν για λόγους ιδεολογικούς, δεν το πιστεύω».

Για τα ΑΕΙ

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται φυσικά να είναι επικριτικός και για το κατεξοχήν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης. Δηλαδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει εφόσον βρεθεί στην κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοθέτημα επισήμανε πως «επιχειρείται επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει ως βασικό όχημα την κατάργηση των δημοκρατικών του δομών και τη μετάλλαξη του ακαδημαϊκού και αντιπροσωπευτικού Πανεπιστημίου σε ένα Πανεπιστήμιο που προσομοιάζει σε ιδιωτική εταιρεία». Αυτά ενώ χθες οι αναφορές που έκανε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Νίκη Κεραμέως έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά όσον αφορά το κόστος διαβίωσης που σχετίζεται με την φοίτηση των παιδιών τους.

 

Τσίπρας: Συναντήθηκε με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου – “Όχι στην ενίσχυση της ατιμωρησίας”

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου 

Συνάντηση με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Τιμή μου να τους γνωρίσω”.

Τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου συνάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media.

Ήταν υποχρέωση και τιμή μου να γνωρίσω τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου“, έγραψε στο Twitter, συμπληρώνοντας πως “η περίπτωση του Ζακ είναι μία πρωτοφανής περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας” και τονίζοντας ότι “το κρίσιμο είναι να μη μετατραπεί και σε μία πρωτοφανή περίπτωση ενίσχυσης του αισθήματος ατιμωρησίας”.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: