Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών

“Trojan Women” by Euripides, directed by Theodoros Terzopoulos, at the Ancient Theater of Delphi.
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 6 Μαΐου στις 9 μμ | Available until May 6 at 9 PM Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Στην παράσταση ακούγονται 6 διαφορετικές γλώσσες. Για καλύτερη θέαση ενεργοποιείστε τους υπότιτλους της επιλογής σας από τις ρυθμίσεις γλώσσας και υποτίτλων κάτω από το βίντεο.
| English and Greek subtitles available. Enable the subtitles through the language and subtitle settings under the video.
Στον συμβολικό τόπο των Δελφών, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία γενικευμένης γεωπολιτικής αναστάτωσης, οι «Τρωάδες» αποτελούν μια διαμαρτυρία στον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του πολέμου, καθώς κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Με έντεκα ηθοποιούς από έξι χώρες και έξι Κασσάνδρες, προερχόμενες από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μοστάρ, Ιερουσαλήμ), και με μόνο φωτισμό τον ήλιο λίγο πριν τη δύση του, πρόθεση του σκηνοθέτη είναι η παράσταση να λειτουργήσει ως διάβημα, αναδεικνύοντας το φαινόμενο των διχοτομημένων πόλεων, της διαίρεσης των λαών και την ανάγκη για συμφιλίωση.
Διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση. Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η παράσταση ανέβηκε 06–07.07.2018 στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Στο πλαίσιο του «Η Επιστροφή του Διονύσου»:
Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο Μάθετε περισσότερα στο https://www.onassis.org/el/whats-on/r…
Οι Τρωάδες του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο ψηφιακό κανάλι του ...
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: 26 Απρ έως 6 Μαϊ. 2020 ...
KAPTEPIA: Ο θρίαμβος του Διόνυσου στους Δελφούς!!!

Μετάφραση: Κωστής Κολώτας.
Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος.
Βοηθός σκηνοθέτης: Σάββας Στρούμπος. Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης. Κοστούμια: Λουκία. Φως – Ήχος: Κωνσταντίνος Μπεθάνης. Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή. Παραγωγή: Οργανισμός Πάφος 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Θέατρο Άττις.
Διανομή: Εκάβη: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ελένη: Σοφία Χιλλ, Ανδρομάχη: Νιόβη Χαραλάμπους, Ταλθύβιος: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ποσειδών- Μενέλαος: Σάββας Στρούμπος, Αθηνά: Εβελίνα Αραπίδη, Κασσάνδρα: Ajla Hamzic, Εβελίνα Αραπίδη, Hadar Barabash, Sara Ipsa, Evelyn Asouant, Κορυφαίος: Erdogan Kavaz, Χορός: Όλος ο θίασος.
Διάρκεια: 90 λεπτά. H παράσταση παρουσιάστηκε από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου στους Δελφούς στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Επιστροφή του Διονύσου» που διοργανώθηκε προς τιμήν του από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.