Τρομοκρατία: Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ «αγνόησαν» την είδηση για σχεδιαζόμενο χτύπημα στην Αθήνα; — Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων το Σάββατο στις 12 στον σταθμό Λαρίσης

Εντύπωση προκαλεί ότι τα διεθνή μέσα δεν έχουν δώσει μεγάλη προβολή στις πληροφορίες για σχεδιαζόμενο στην Αθήνα
Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση σε αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης, ή τουλάχιστον πολύ ψηλά.

Αναφερόμαστε στις πληροφορίες και συλλήψεις για σχεδιαζόμενο χτύπημα στην Αθήνα και το θα σηματοδοτούσε.

Και ο λόγος ότι όντως ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τώρα – πάντα με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τις ελληνικές διωκτικές αρχές και την ενημέρωση που αυτές είχαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας – τότε θα μιλούσαμε για μια σημαντική στροφή στην πολιτική του Ιράν.

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση παραπέμπουν στη μεθοδολογία στρατολόγησης «μοναχικών λύκων», μέσω διαδικτύου και χωρίς άμεση παρουσία «καθοδηγητή».

Αυτή είναι μια μεθοδολογία που μέχρι στιγμής έχει αποδοθεί κυρίως σε τρομοκρατικά δίκτυα όπως το «Ισλαμικό Κράτος». Αντιθέτως, δεν έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα στο Ιράν, ή τις υπηρεσίες του σχέδια για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Μάλιστα, εάν κανείς κοιτάξει τις σχετικές εκθέσεις, π.χ. των αμερικανικών υπηρεσιών, το Ιράν κατηγορείται ότι «υποθάλπει» την τρομοκρατία κυρίως για τη δράση των μεγάλων οργανωμένων ένοπλων κινημάτων που υποστηρίζει, όπως είναι η Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ή οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, ή οι διάφορες φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ ή τη Συρία (στοιχείο που πάντα ανησυχεί το Ισραήλ) και όχι για στήριξη «μεμονωμένων» τρομοκρατών.

Κατά συνέπεια, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το να υιοθετούσε το Ιράν την πρακτική της στρατολόγησης «μοναχικών λύκων» ή γενικά ανθρώπων που δεν ανήκουν σε οργανωμένα ένοπλα κινήματα για την πραγματοποίηση «τυφλών χτυπημάτων» θα αποτελούσε πολύ σημαντική είδηση από αυτές που τα «δυτικά», ιδίως αυτά που παραδοσιακά έχουν ιδιαίτερα επικριτική στάση απέναντι στην Ισλαμική Δημοκρατία», θα ιεραρχούσαν πολύ ψηλά. Ιδίως όταν υποτίθεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση το κατεξοχήν τμήμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, η Δύναμη Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, που έχει την ευθύνη του συντονισμού του «Άξονα της Αντίστασης».

Να σημειώσουμε εδώ ότι όντως στο παρελθόν οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν στρατολογήσει πολίτες του Πακιστάν, κυρίως μέλη της Σιιτικής μειονότητας, αλλά αυτές οι στρατολογήσεις αφορούσαν κυρίως τη συμμετοχή σε μονάδες οργανωμένες από τους Φρουρούς της Επανάστασης που πήραν μέρος στην πάλη – στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων – στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις (σημειώνουμε ότι συχνά οι ισραηλινοί κάνουν επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ιρανικών δυνάμεων στη Συρία). Ωστόσο, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για στρατολόγηση «μοναχικών λύκων» για δραστηριοποίηση σε δυτικές χώρες.

Αυτή η μέχρι στιγμής σιωπή ή ακόμη και η αδιαφορία των ξένων μέσων ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έρχεται να προστεθεί στα πλήθος ανοιχτά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση που ελπίζουμε να απαντηθούν το επόμενο διάστημα.

 

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων το Σάββατο στις 12 στον σταθμό Λαρίσης

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων το Σάββατο στις 12 στον σταθμό Λαρίσης

Πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό Λαρίσης, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.
Στη συγκέντρωση καλούν οι ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Αριστοτέλης και Ηρώ Κωνσταντοπούλου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα.

Τα σωματεία καλούν σε αγώνα μεταξύ άλλων για να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Για αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά, ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό.

Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων διατυπώνονται τα εξής αιτήματα:

«- ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

– Να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Απειθαρχία στις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

– Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων! Να σταματήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (Υγεία, Παιδεία, ασφαλιστικό κλπ) – Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής. Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16.

– Αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

– Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας.

– Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.

– Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και διασφάλιση του αγαθού της στέγης σε όλους/ες.

– Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή. Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ ΟΠΚΕ ΔΡΑΣΗ) και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

– Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

Κάτω η κυβέρνηση και ανατροπή της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης» των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων. Να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη τους!»