«Τριμερής» Μέρκελ,Μακρόν,Ζελένσκι: Αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας – Αποκαλύψεις του ABC για σκάνδαλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία

«Τριμερής» Μέρκελ-Μακρόν-Ζελένσκι: Αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ουκρανίας,Εμανουέλ Μακρόν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέτρεψαν τη Ρωσίανα αποσύρει τις επιπρόσθετες δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει στα σύνορά της με την Ουκρανία ώστε να επιτευχθεί η «αποκλιμάκωση» στην περιοχή.

Οι τρεις ηγέτες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα, «μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους όσον αφορά την αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και στην παρανόμως προσαρτημένη Κριμαία» και παράλληλα ζήτησαν να αποσυρθούν οι Ρώσοι στρατιώτες, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γερμανική καγκελαρία.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν επανέλαβαν ότι στηρίζουν «την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» αλλά και ότι θεωρούν αναγκαία την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ «και από τις δύο πλευρές». Διαβεβαίωσαν επίσης ότι «θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας», δηλαδή της τετραμερούς, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος πριν από την τηλεδιάσκεψη συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μακρόν στο Παρίσι, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος για τετραμερείς συνομιλίες στις οποίες θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι εφικτό να υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες και ότι μια ξεχωριστή σύνοδος κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, θα βοηθούσε να επιλυθούν ορισμένα ζητήματα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ελπίζει να αναβιώσει και πάλι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, από την επόμενη εβδομάδα.

«Αναμένουμε μια αναβίωση (της κατάπαυσης του πυρός) μετά τη συνεδρίαση των συμβούλων» των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, είπε στους δημοσιογράφους ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στις συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν ενταθεί από τις αρχές του έτους.

 

Αποκαλύψεις του ABC για σκάνδαλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία

Σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αυστραλίας “ABC”, οίκοι ευγηρίας του St Basil’s που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο επέστρεψαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην Αρχιεπισκοπή. Αποκαλύψεις για “χλιδάτη” ζωή του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Σε μία ευρεία έρευνα και μία αποκάλυψη που συγκλονίζει δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τους οίκους ευγηρίας “St Basil’s” και την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας προχώρησε το κρατικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο “ABC” που κάνει λόγο για… σκάνδαλο μεγατόνων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οίκοι ευγηρίας του St Basil’s (γνωστοί και ως “Βασιλειάδα”) που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, επέστρεψαν 31 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην οποία και ανήκουν, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως μόνο η μονάδα της Μελβούρνης, τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει πληρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια σε ενοίκια και τέλη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διάστημα στο οποίο, όπως τονίζεται, το St Basil’s συνολικά έλαβε περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αποκαλύψεις του ABC για σκάνδαλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία

Το εν λόγω ρεπορτάζ αντιπαραθέτει τον “πλούσιο τρόπο ζωής του Αρχιεπισκόπου, Μακάριου” τη στιγμή που άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι μέσα στους οίκους ευγηρίας λόγω κορονοϊού, δίνοντας ως πιο τρανταχτό παράδειγμα “την αγορά διαμερίσματος αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σίδνεϊ με θέα στο λιμάνι”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον οίκο ευγηρίας στη Μελβούρνη από κορονοϊό”.

Σχετικά με τα ενοίκια που φέρεται να πληρώνει το St Basil’s στην Εκκλησία μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση κτηματομεσίτη, αυτά είναι διπλάσια από τα ενοίκια που ισχύουν στην αγορά.

Το ABC συνεχίζει ρίχνοντας φως στη “χλιδάτη” ζωή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου, για τον οποίο φέρει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για “υπερβολικό τρόπο ζωής”, πολλώ δε για “έναν άνθρωπο που έχει πάρει όρκο φτώχειας”, συνοδεύοντας το ρεπορτάζ με φωτογραφίες που απεικονίζουν δύο σπίτια, ένα αυτό που φέρεται να κόστισε 6,5 εκ. δολάρια και άλλο ένα στο οποίο μετακόμισε το περασμένο έτος, πράγμα όπου, όπως τονίζεται, επιβεβαίωσε και η ίδια Αρχιεπισκοπή. Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τη μετακόμισή του, στο διαμέρισμα έγινε ανακαίνιση που κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια.

Εν συνεχεία, παρατίθενται φωτογραφίες με τα ιερατικά άμφια του Αρχιεπισκόπου Μακάριου τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ “κοστολογούνται στα 30.000 δολάρια το καθένα”, καθώς και μία φωτογραφία με ένα πολυτελές αυτοκίνητο ” Holden Capric” το οποίο φέρεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο, έχοντας πινακίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν με τα γράμματα “ARCHBM”.

Το εν λόγω θέμα που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, αλλά όχι απαντήσεων από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, η οποία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ διατηρεί περίπου 15 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων στη χώρα, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, με πολλά από αυτά να φέρονται ότι μεταβιβάζουν απευθείας χρήματα στην εκκλησία τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, άνθρωπος που ειδικεύεται με τα οικονομικά των οίκων ευγηρίας από το “Centre for International Corporate Tax Accountability and Research” ανέφερε πως “το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται στις καταθέσεις του St Basil’s είναι το ποσό του ενοικίου που έχει καταβληθεί στην εκκλησία”, είπε ο Jason Ward για να προσθέσει πως “Υπάρχουν και άλλα λειτουργικά έξοδα που δεν εξηγούνται, αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι μέρος αυτών είναι και τα τέλη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Συγκεκριμένη μονάδα πάντως εξέδωσε ανακοίνωση, διαχωρίζοντας τη θέση της:

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα φιλοξενεί μαρτυρίες ανθρώπων και μάλιστα Ελλήνων ομογενών που κάνουν λόγο για ανεπαρκή προστασία των ηλικιωμένων κατά την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα και για απουσία ακόμη και των βασικών συστημάτων υγιεινής, όπως αποχέτευση και βρύσες.

Ο Σπύρος Βασιλάκης λέει πως η μητέρα του, Βασιλική έφυγε από τον κορονοϊό αβοήθητη στο St Basil’s της Μελβούρνης, λέγοντας πως υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ισχυριζόμενος μάλιστα πως το προσωπικό δεν είχε καν ιατρικό αρχείο αρκετών ηλικιωμένων.

Την κατάσταση στη συγκεκριμένη μονάδα περιέγραψε και μία εκπαιδευόμενη νοσοκόμα στην ίδια ιστοσελίδα, με τις περιγραφές να σοκάρουν. Η νοσοκόμα έκανε λόγο για παραμέληση των ηλικιωμένων από το προσωπικό, τονίζοντας ότι “εδώ τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα από μία απλή έξαρση κρουσμάτων” και φέρνοντας το παράδειγμα ενός ασθενούς για τον οποίο είπε ότι “δεν είχαν αλλάξει τον καθετήρα του εδώ και πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα τα ούρα να γίνουν σχεδόν μαύρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*