Τραγωδία στο Λουτράκι: 4 άτομα έψαχναν για λίρες και βρήκαν τραγικό θάνατο! – Ζελέ «Salps»: Ο αντιαισθητικός αλλά ακίνδυνος οργανισμός που γέμισε τον Κορινθιακό

Συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα στο Λουτράκι, καθώς μια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα άτομα που βρέθηκαν νεκρά σε σπηλιά στην περιοχή Άνω Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 4 άνδρες ηλικίας από 34 έως 50 ετών…

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που τα 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι τα 4 άτομα να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους!

Με βάση αυτό το σενάριο, άμεσα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό το φόβο κάποιας νέας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των 4 πτωμάτων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των 4 θυμάτων…

16 Μάιος, 2020 | 05:59

 

Ζελέ «Salps»: Ο αντιαισθητικός αλλά ακίνδυνος οργανισμός που γέμισε τον Κορινθιακό

Ένα περίεργο είδος ζελέ Salps έκανε την εμφάνισή του στον Κορινθιακό κόλπο, χωρίς πάντως να πτοήσει τους λουόμενους στην παραλία του Λουτρακίου, που συνέχισαν να κολυμπούν…

Πρόκειται για ένα ζελέ που μοιάζει με οργανισμό που ονομάζεται salps και που είναι μέλος της ομάδας των ζώων που ονομάζεται  χιτωνόζωα .

Ο Salps δεν είναι μέδουσα αλλά ανήκει στο γένος Chordata , πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο στενά συνδεδεμένη με τον άνθρωπο από μέδουσες.

Έχουν ένα διαφανές εξωτερικό περίβλημα, ενώ μπορούν να εντοπιστούν μεμονωμένα ή σε αλυσίδες. Ένα salps μπορεί να είναι από 0,5 έως 5 ίντσες σε μήκος.

Συνήθως, τα Salps μπορούν να βρεθούν σε όλους τους ωκεανούς, όπως και σε τροπικά ή υποτροπικά νερά.

korinthos_jel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*