Τραγανές μπουκιές churros

Τραγανές μπουκιές churros

Η ισπανική εκδοχή των λουκουμάδων

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 αβγά
  • Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.
Βήμα 3
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.
Βήμα 6
Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 7
Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
Βήμα 8
Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*