Το 4news.gr συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ

To Reader.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ | Reader

Το 4news.gr  δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 πμ. της Τρίτης έως τις 6 πμ. της Τετάρτης • Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν την Τρίτη και την Πέμπτη.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν το στίγμα αυτής της εβδομάδας, καθώς η Εργατική Πρωτομαγιά έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 4 Μαΐου, ενώ μεγάλη απεργία έχει προκηρυχθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Μαΐου.

Κύριο πεδίο διαμαρτυρίας για τις οργανώσεις, τους εργαζομένους και τα συνδικάτα αποτελεί το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του 8ωρου.

Την Τρίτη, λοιπόν, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει δημοσιογραφικές ενώσεις, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καθώς και οι υπάλληλοι στα μέσα ενημέρωσης (ΕΠΗΕΑ -ΕΠΗΕΘ) και στην ΕΤΗΠΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η efsyn.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 πμ. της Τρίτης έως τις 6 πμ. της Τετάρτης.

Από την πλευρά τους, η ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματεία μέλη της όπως η ΕΤΕΡ και η ΕΤΙΤΑ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Παράλληλα, με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ (Τρίτη 4 Μαΐου) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Πέμπτη 6 Μαΐου).