Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Κουράκη: Συγκίνηση στην πολιτική κηδεία, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη τύπου δίνει στις 11:00 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

 “Θα σε θυμόμαστε πάντα συμμαχητή και σύντροφο μας” (video-photo)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/10/21 στη Θεσσαλονίκη, η πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη.

Φίλοι, συγγενείς και πολιτικοί σύντροφοι, αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του Τάσου Κουράκη και στο έργο που άφησε πίσω του, στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα δεξιώσεων, απέναντι από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Πυλαία.

Συγκινημένος μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. «Τα λόγια που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν του ταιριάζουν… Ο Τάσος θα έλεγα ότι ήταν κατ` επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός. Αυτός ήταν. Η συνήθης σε πολιτικά πρόσωπα έπαρση, του ήταν ξένη. Η προσπάθεια να ξεχωρίζει από τους άλλους, επιδεικνύοντας προσόντα και γνώσεις , του ήταν ξένη. Η προσωπική προβολή, εις βάρος της συλλογικής προσπάθειας, του ήταν ξένη. Μιλούσε, δρούσε, όχι για να ξεχωρίσει από τον κόσμο, αλλά για να σμίξει με τον κόσμο» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας στη συνέχεια μια αναδρομή στη μακρόχρονη διαδρομή του Τάσου Κουράκη στα κοινά.

«Αγαπημένε μας σύντροφε, σήμερα σε αποχαιρετούμε με συγκίνηση, με θλίψη αλλά και με μια σπίθα χαράς, γιατί είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε. Με μια σπίθα χαράς που βαδίσαμε μαζί χέρι, χέρι στους δύσκολους δρόμους της ανατροπής και της προόδου. Που γνωρίσαμε το θάρρος, πίσω από την ευγένεια, στη μάχη ζωής που έδινες τόσα χρόνια….» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαγγέλλοντας ως τελευταία λόγια, λίγους στίχους του εκλιπόντα.

«Μόνο μη με καταναλώσετε.
παρακαλώ σεβαστείτε με
Δοκιμάστε με κι΄ αφήστε με
στην άκρη
Ίσως στα παιδιά σας
να έχω καλύτερη τύχη.»

«ΝΑ είσαι ήσυχος σύντροφε μας. Θα σε σεβαστούμε όχι σαν μνημείο, αλλά σαν μια διαρκώς ζωντανή παρουσία στις καρδιές μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα γενναίο, σεμνό, ευαίσθητο, ωραίο στην αφοσίωση σου, συμμαχητή και σύντροφο μας. Καλό σου ταξίδι σύντροφε Τάσο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο γιος του Στέλιος, πρώτος από την οικογένεια, στον επικήδειο που απηύθυνε, μίλησε γεμάτος περηφάνια και συγκίνηση για τους αγώνες που έδωσε, πάντα παρών στα κινήματα και στις προκλήσεις. «Ήταν ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια και λάμψη. Είχε μια θετικότητα, μια δημιουργική σκέψη και ένα πάθος που συναρπάζει και διεγείρει. Τα ιδανικά του, για τα οποία πάλευε μια ζωή, ξεπερνούσαν το ανάστημα του. Στόχευαν στο πανανθρώπινο, στο Δίκαιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.