Το ΣτΕ απέρριψε αίτημα της υγειονομικών να “παγώσει” ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Σε αναστολή ο γιατρός και συνδικαλιστής Κώστας Καταραχιάς αν και εμβολιασμένος

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα αρχαία στο σταθμό «Βενιζέλου» στο μετρό  Θεσσαλονίκης (φωτο) — pontosnews.gr

Ανήμερα της έναρξης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα αναστολής του μέτρου, για το νοσηλευτικό προσωπικό σε δημόσια νοσοκομεία.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση, οι ανεμβολιαστοί υγειονομικοί τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, άνευ αποδοχών, μέτρο που ως γνωστόν άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου. Η αίτηση αναστολής κρίθηκε και απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εργαζομένων στο χώρο της υγείας, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζεται ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμη επισημαίνει πως, με το υπό κρίση μέτρο, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

 

Σε αναστολή ο γιατρός και συνδικαλιστής Κώστας Καταραχιάς αν και εμβολιασμένος

Κώστας Καταραχιάς: Στοχοποιούν τους υγειονομικούς και την αλήθεια! –  Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Ο γιατρός και συνδικαλιστής Κώστας Καταραχιάς με ανάρτησή του καταγγέλλει δίωξη και στοχοποίησή του ως υγειονομικού υπαλλήλου παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένος.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook, η διοίκηση του νοσοκομείου Έλενα, στο οποίο διορίστηκε μόνιμος, του κοινοποίησε πράξη αναστολής. Ο ίδιος έχει εμβολιαστεί από το Γενάρη και αποδίδει την κίνηση της διοίκησης στο γεγονός ότι συμμετέχει στην «απεργία αποχή παράδοσης των προσωπικών δεδομένων».

Ο ίδιος καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης «η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι ένα θέατρο του παραλόγου! Δεν τη σώζει τίποτα πλέον πάμε για απεργιακή κλιμάκωση!».

Η ανάρτηση του Κώστα Καταραχιά:

«Μόλις μου έφεραν πράξη αναστολής εργασίας από την διοίκηση του νοσοκομείου Έλενα όπου διορίστηκα μόνιμος! Προφανώς είμαι εμβολιασμένος από το Γενάρη αλλά συμμετέχω στην απεργία αποχή παράδοσης των προσωπικών δεδομένων! Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι ένα θέατρο του παραλόγου! Δεν τη σώζει τίποτα πλέον πάμε για απεργιακή κλιμάκωση! Αύριο συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 10:00 με 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 11:00 π.μ.. Ναι στον εμβολιασμό όχι στις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις για να σωθούν ζωές!».

Kostas Katarachias

Μόλις μου έφεραν πράξη αναστολής εργασίας από την διοίκηση του νοσοκομείου Έλενα όπου διορίστηκα μόνιμος! Προφανώς είμαι εμβολιασμενος από το Γενάρη αλλά συμμετέχω στην απεργία αποχή παράδοσης των προσωπικών δεδομένων! Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι ένα θέατρο του παραλόγου! Δεν τη σώζει τίποτα πλέον πάμε για απεργιακή κλιμάκωση! Αύριο συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας της ποεδην 10:00 με 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 11:00 πμ. Ναι στον εμβολιασμό όχι στις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις για να σωθούν ζωές!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.