Το μυστικό συστατικό της πιο θαυματουργής μαρινάδας για κρέας

Το μυστικό συστατικό της πιο θαυματουργής μαρινάδας για κρέας

Γεύση και τρυφεράδα με μια κίνηση-ματ

Είναι ευρύτερα γνωστό πως η μαρινάδα είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις βαθιά γεύση σε ένα κομμάτι κρέας.

Δεν είναι βέβαια όλες οι μαρινάδες ίδιες ούτε και κάνουν όλες για όλα τα είδη κρέατος. Οι καλύτερες σε όρους γεύσης και τρυφερότητας για το κρέας είναι οι λεγόμενες μαρινάδες ενζύμων.

Μαρινάρουμε το κρέας με ωμά φρούτα δηλαδή που περιέχουν πρωτεάση. Η πρωτεάση είναι ιδανική για την αποδόμηση των πρωτεϊνών, καθώς διασπά τους εσωτερικούς πεπτιδικούς συνδέσμους.

Με άλλα λόγια, διαλύει τους ιστούς τους κρέατος, καταλήγοντας σε πολύ πιο τρυφερά κομμάτια. Τέτοια φρούτα είναι η παπάγια, το ακτινίδιο, το σύκο, το μάνγκο και φυσικά ο ανανάς, η σταθερή επιλογή των σεφ, μιας και χαρίζει επιπλέον γλυκύτητα στο κρέας.

Η γλυκιά και φρουτώδης γεύση αυτής της μαρινάδας, αλλά και η ικανότητά της να διασπά τις ζωικές πρωτεΐνες, την κάνουν ιδανική για όλους τους τύπους κρέατος.

Η συνήθης συνταγή περιλαμβάνει 1 κούπα χυμό ανανά (ή πολτοποιημένο ανανά), 1/4 της κούπας σάλτσα σόγιας, 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη, 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Αναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά πριν εφαρμόσουμε τη μαρινάδα στο κρέας.

Εξαιτίας της δυνατής της φύσης, δεν αφήνουμε το κρέας για ώρες μέσα της. Χοιρινό και μοσχάρι θέλουν 2 ώρες, το κοτόπουλο 1 ώρα. Το μείγμα είναι επίσης ιδανικό για ψάρια και θαλασσινά, 15-30 λεπτά είναι αρκετά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*