Το μεγάλο ψέμα και η μεγάλη ξεφτίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης, κορονοϊός, Ellinika Hoaxes, εμβολιασμοί

Ε, λοιπόν αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι η πιο μεγάλη ξεφτίλα για Ελληνα πρωθυπουργό και έγινε πραγματικότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον διέψευσαν το Hellinika Hoaxes για το αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν στη χώρα μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να εμφανίσει “φουσκωμένους”  κατά τη συνήθη πρακτική του και να κοροϊδέψει τους πολίτες.

Τελικά, η ενέργειά του εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ, αφού το διέψευσε όχι ο Τσίπρας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε κάποιος άλλος αντιπολιτευόμενος πολιτικός, αλλά τα Ellinika Hoaxes, δηλαδή το αρμόδιο site του facebook, το οποίο έχει αναλάβει να ξεσκεπάζει τα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μία μομφή χωρίς προηγούμενο, μία ξεφτίλα για πρωθυπουργό και μία απόδειξη ότι το Μαξίμου και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν κατά κόρον τα fake news, παραπληροφορούν τους πολίτες και ψεύδονται για μικροπολιτικούς λόγους.

Δείτε λοιπόν τι έγραψαν τα Ellinika Hoaxes.

Ισχυρισμός

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την 1η Μαΐου του 2021 περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες είχαν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα επίσημα δεδομένα για τους εμβολιασμούς, την 1η Μαΐου του 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 3,115,339 εμβολιασμοί με την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Οι συνολικά εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονταν στους 2,170,847. Συνεπώς, δεν αληθεύει πως κατά την 1η Μαΐου “περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*