Το μήνυμα του Μητσοτάκη: “Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές” – Φώφη Γεννηματά: Άμεσα μείωση της ύλης των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

“Ειδική μνεία” στον καθένα που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκος μέσω ενός βίντεο που δημοσιευσε στο Twitter. “Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές”, είναι το μήνυμά του.

Μέσω βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και λέει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε “όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στους Έλληνες που δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και στον καθένα που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία”.

Πλάνα καθημερινότητας στην Αθήνα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Δρόμοι ερημωμένοι στο κέντρο της πόλης, το άδειο αεροδρόμιο, στιγμιότυπα από το άδειο μετρό, κλειστά μαγαζιά και καφετέριες.

Το βίντεο, με τη συνοδεία της φωνής του Δ. Σαββόπουλου και το κομμάτι “Το περιβόλι” είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που “στέκονται στην πρώτη γραμμή”, στην “κοπέλα στο σούπερ μάρκετ” , στον “νεαρό στα ράφια” , στην κυρία στο φαρμακείο, στα παιδιά που κάνουν ντελίβερι, στους ανθρώπους που δουλεύουν στο δρόμο.

“Για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για όλους τους Έλληνες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, για κάθε έναν από εμάς που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία: ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λεζάντα που συνόδευσε το βίντεο.

 

Φώφη Γεννηματά: Άμεσα μείωση της ύλης των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Φώφη Γεννηματά

“Το Υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης αυτής, την οποία διδάχτηκαν τα παιδιά πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων” τονίζει το ΚΙΝΑΛ

Να αποφασίσει άμεσα τη μείωση της ύλης των Πανελλαδικών, κάλεσε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, λόγω του κορονοϊού.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Για να δοθεί τέλος στην αγωνία και την αβεβαιότητα που ζουν μαθητές και οικογένειες, έχουμε εδώ και μέρες προτείνει τη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού τα σχολεία έκλεισαν το Μάρτιο. Η κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα».

Παράλληλα, ανάρτησε την επιστολή του ΚΙΝΑΛ:

“Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Μην παίζετε άλλο με την αγωνία των μαθητών! Ανακοινώστε την ύλη των Πανελλαδικών τώρα!»

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών της Γ’ Λυκείου, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους πρέπει να βάλει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και να ανακοινώσει τώρα την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το κλείσιμο όλων των σχολείων, οδεύουμε προς το Πάσχα και ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν.

Ανεξάρτητα από το εάν ανοίξουν τα σχολεία μετά τον Απρίλιο και  κατά πόσο θα παραταθεί το διδακτικό έτος , θα πρέπει από τώρα να λυθεί η εκκρεμότητα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης.

Το Υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης αυτής, την οποία διδάχτηκαν τα παιδιά πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Σε αυτή τη υπάρχουσα ύλη μπορεί η επιτροπή εξετάσεων να ορίσει θέματα διαβαθμισμένης  δυσκολίας. Τί περιμένει λοιπόν και δεν ανακοινώνει την πραγματική ύλη που θα εξεταστούν οι μαθητές;

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι, όμως δεν γίνεται να μην δρομολογείται από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μια  οριστική λύση που θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Είναι ένδειξη σεβασμού όλων μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά και της τεράστιας προσπάθειας που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η έγκαιρη γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός,

Πότε θα ανακοινώσει το Υπουργείο σας την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων;

Θα είναι μειωμένη και προσαρμοσμένη σε όσα έχουν διδαχθεί οι μαθητές της Γ Λυκείου πριν το κλείσιμο των σχολείων

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Ιλχάν Αχμέτ

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Χρήστος Γκόκας

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπαράν Μπουρχάν

Απόστολος Πάνας

Ανδρέας Πουλάς

Κώστας Σκανδαλίδης

Γεώργιος Φραγγίδης”.