Το κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 1 λεπτό

Το κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 1 λεπτό

Κι έρχεται ένα κόλπο, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και υπόσχεται λύση στο λεπτό σε αυτούς που έχουν δυσκολίες στον ύπνο. Το συγκεκριμένο κόλπο λέγεται «Η μέθοδος 4-7-8» και είναι, λένε, τόσο εύκολο, όσο ακούγεται.

Τι κάνετε:

Ξαπλώνετε και παίρνετε μία στάση ύπνου, που σας βολεύει. Στη συνέχεια, εισπνέετε μέσα από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Κρατάτε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνέετε αργά μέσα από το στόμα σας για οκτώ ακόμη δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να κοιμηθείτε.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί στη μέτρηση των δευτερολέπτων έχουν σημασία γιατί χαλαρώνουν το μυαλό, επιβραδύνουν τους χτύπους της καρδιάς και φέρνουν ηρεμία στον οργανισμό ώστε να μπορέσει να αφεθεί και να κοιμηθεί. Μάλιστα, μέσα στο πρώτο λεπτό εφαρμόζοντας την παραπάνω μέθοδο, θα νιώσετε αμέσως πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Το κόλπο αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Readers digest, εφαρμόζει και ο Καθηγητής του Χάρβαρντ Andrew Weil, ο οποίος την υιοθέτησε από μία πρακτική διαλογισμού ενός ινδιάνου γιόγκι τους περασμένους αιώνες.