Το “κατόρθωμα” … του Μητσοτάκη: “Μπετόν” το 56% των ανεμβολίαστων! Δεν πείθονται με κανένα μέτρο … — Θα τρέξει πάλι ζεστό “ευρουλάκι” στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το “κατόρθωμά” τους. Σύμφωνα με έρευνα (PULSE για τον ΣΚΑΪ) το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να τους έπειθε περισσότερο να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει. Ποσοστό 8% απάντησε το να είναι υποχρεωτικό στην εργασία, το 14% περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς / επιστήμονες, το 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που τους εμπιστεύομαι, το 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις-μελέτες (απάντησαν αυθόρμητα).

Είναι πραγματικά ασυγχώρητο το “κατόρθωμα” αυτό της κυβέρνησης, αφού μάλιστα όλοι τους προειδοποιούσαν ότι με τον τρόπο που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την “κουλτούρα” του εμβολιασμού, το αντίθετο αποτέλεσμα σίγουρα θα έφερναν!

 

Θα τρέξει πάλι ζεστό “ευρουλάκι” στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Έρχεται η νέα “λίστα Πέτσα”, με “όχημα” τους ανεμβολίαστους – Νέα καμπάνια…χειραγώγησηςΣε ταληράκια | Αυγή

Με πρόσχημα τους ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της εξάπλωσης της πανδημίας και των αντιφατικών και διχαστικών μέτρων που εξήγγειλε, ετοιμάζεται να “ζεστάνει” το “όχημα” της προπαγάνδας και της χειραγώγησης και να ρίξει λίγο… λάδι στα “αγαπημένα” της ΜΜΕ, που θα αναλάβουν για ακόμα φορά να επιχειρήσουν να την σώσουν από το γκρεμό στον οποίο βαδίζει και στο μέτωπο της πανδημίας.

Έτσι λοιπόν, μετά τις «λίστες Πέτσα» και τη «λίστα Κικίλια», η κυβέρνηση φαίνεται πως “ψήνει” τη «λίστα Πλεύρη», με πρόσχημα να πείσει όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό. Αυτό τουλάχιστον εξυφαίνεται από όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από το Σάββατο για όσους είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η καμπάνια για τον εμβολιασμό θα επεκταθεί «με αποστολή επιστολών, μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται και με διαδραστικό τρόπο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και με σποτ τα οποία θα υπάρξουν και θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα προσφέρει νέο πακτωλό χρημάτων για τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ καθώς τα 40 εκατ. ευρώ που μοίρασε συνολικά τα δύο χρόνια της πανδημίας, φαίνεται ότι δεν έφτασαν.

Η ίδια κυβέρνηση που αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις εν μέσω πανδημίας επέλεξε να επενδύσει στην επικοινωνία ελπίζοντας ότι τα φιλοκυβερνητικά media θα καλύψουν την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, η κυβέρνηση έδωσε 11 εκατ. ευρώ για τη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και, λίγες μέρες μετά, το ποσό αυξάνεται κατά 9 εκατ. ευρώ και φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έγκριση επιπλέον κονδυλίων. Τον Οκτώβριο 2020 θα εγκρίνει ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου θα εγκρίνει νέα μεγάλη καμπάνια για τον εμβολιασμό, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, την ώρα που η οικονομία στέναζε, εν μέσω πανδημίας, δόθηκαν περί τα 40 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι το συντριπτικό ποσοστό των χρημάτων δόθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα αντιπολιτευόμενα έλαβαν ελάχιστα χρήματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με τα 1.232 ΜΜΕ που έλαβαν επιχορήγηση.

Μόνο από την πρώτη λίστα Πέτσα ο όμιλος Βαρδινογιάννη έλαβε 1.657.000 ευρώ, ο όμιλος Αλαφούζου 1.390.000 ευρώ, ο όμιλος Μαρινάκη 922.000 ευρώ και Κουρτάκη 247.000, ο ANT1 880.000 και ο όμιλος Πρώτο Θέμα 390.000 ευρώ. Ο άλλος περιμένει την «επιστρεπτέα» για να επιβιώσει, άγνωστο για πόσο.

Οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις μέσα στο 2020 με το πρόσχημα της πανδημίας, πήραν τόσες πολλές επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις βγαίνοντας αλώβητες από τη λαίλαπα της περσινής ύφεσης.

Με μηδέν ή ελάχιστες απώλειες στον τζίρο τους -σε σχέση με το 2019- οι τηλεοπτικοί σταθμοί, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης, γέμισαν τα ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η συζήτηση αφορά στη «διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».