Το θέατρο Πορεία προσφέρει με ελεύθερη πρόσβαση, σήμερα “The Man Who” των Πίτερ Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Ετιέν. Στην ιστοσελίδα www.poreiatheatre.com

“The Man Who”

των Peter Brook & Marie – Helene Estienne

σε σκηνοθεσία Renate Jett

Κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, ήταν όμως θαυμάσιο που θυμήθηκα πως ήταν να είσαι ελεύθερος

Συνεχίζουμε τις ελεύθερες προβολές από το αρχείο του θεάτρου με την παράσταση “The Man Who” των Πίτερ Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Ετιέν, σε σκηνοθεσία Renate Jett, 2005, Τετάρτη 8/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Βασισμένο στο βιβλίο του ουμανιστή νευρολόγου Όλιβερ Σάακς (Oliver Saacks) «Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο», το έργο των Πήτερ Μπρούκ (Peter Brook) και Μαρί – Έλεν Εστιένε (Marie- Helene Estienne)  «The Man Who», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία της αυστριακής σκηνοθέτριας Ρενάτε Τζέτ (Renate Jett).

Η υπόθεση του έργου

Πρόκειται για 17 σύντομα επεισόδια, όπου οι θεατές παρακολουθούν διάφορες εκφάνσεις νευρολογικών δυσλειτουργιών όπως επιληψία, αφασία, αυτισμός, οπτική αγνωσία, σύνδρομο Τουρέτ, τυφλότητα νευρολογικής αιτιολογίας κ.ά. Οι ηθοποιοί υποδύονται εναλλάξ τους ασθενείς και τους γιατρούς και προσπαθούν να προσεγγίσουν ζητήματα όπως η τρέλα, η αγνωσία, η απελπισία, η μεταφυσική αναζήτηση.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιατρός/Ασθενής
Δημήτρης Τάρλοου

Γιατρός/Ασθενής
Γρηγόρης Γαλάτης

Γιατρός/Ασθενής
Βασίλης Καραμπούλας

Γιατρός/Ασθενής
Μανώλης Μαυροματάκης

Γιατρός/Ασθενής
Δημοσθένης Παπαδόπουλος