Το ηθικό πλεονέκτημα του Ελπιδοφόρου — Κορονοϊός: Σχεδόν 150.000 κρούσματα και 200 θάνατοι, μέσα σε μια εβδομάδα

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι απλά συνεπής με τον λόγο του  Θεού του

Βγήκε «εκτός γραμμής» στο θέμα των εμβολιασμών, δείχνοντας σεβασμό στην επιστήμη, περπάτησε σε πορεία «black lives matter», έχει πά­ρει προ­ο­δευ­τι­κές θέ­σεις σε μια σει­ρά από θέ­μα­τα, από τη παν­δη­μία μέχρι τις ανι­σό­τη­τες, και από το με­τα­να­στευ­τι­κό μέ­χρι την κλι­μα­τι­κή αλ­λα­γή, και γι αυτό μπήκε από νωρίς στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων.

Το ηθικό πλεονέκτημα του Ελπιδοφόρου

Το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε δίπλα από τον αρχηγό του ψευδοκράτους, στα εγκαίνια του «τουρκικού σπιτιού» στη Νέα Υόρκη, τον έφερε σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία και απέναντι σε εθνικιστικούς κύκλους που τον υπονομεύουν με κάθε ευκαιρία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε δείξει μέχρι τώρα κοινωνική ευαισθησία, προοδευτική αντίληψη, θάρρος και αντοχή. Τώρα αποδεικνύει ότι έχει και ηγετικότητα.

Βαφτίζοντας τα παιδιά ενός ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα πήγε ένα βήμα μπροστά από το πολιτικό σύστημα.

Ανέλαβε το κόστος της αντιπαράθεσής του με την Ιερά Σύνοδο, πιθανότατα και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προχωρώντας σε μια πρωτοβουλία υψηλού συμβολισμού και μεγάλης πολιτικής σημασίας.

Ο ίδιος, δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως «κάθε πλάσμα, όποιο κι αν είναι, ό,τι κι αν έχει κάνει, αξίζει την αγάπη του Θεού. Και αν αξίζει την αγάπη του Θεού τότε αξίζει και τη δική μας αγάπη».

Ο δρόμος που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι δύσβατος. Εχει πλέον απέναντί του όχι μόνο το κατεστημένο της Εκκλησίας αλλά και όλο το συντηρητικό σύστημα. Τα κόμματα του προοδευτικού τόξου έχουν την ηθική υποχρέωση να τον στηρίξουν με κάθε τρόπο. Αυτό επιτάσσει η πολιτική τους ταυτότητα αλλά και η βούληση του κόσμου που εκπροσωπούν.

Έχουν ήδη αργήσει να μιλήσουν.

 

Κορονοϊός: Σχεδόν 150.000 κρούσματα και 200 θάνατοι, μέσα σε μια εβδομάδα

syrostoday.gr - Επικαιρότητα - Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από  σήμερα

Στα 148.435 είναι τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα (11/7 – 17/7/2022), που σημαίνει 21 ο μέσος όρος ανά ημέρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τις επαναλοιμώξεις να αφορούν το 18% των νέων λοιμώξεων.

Έτσι, το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.210.771 εκ των οποίων 51.7% γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός δημοσιεύει την έκθεση επιτήρησης κορονοϊού στη χώρα μας με νέο τρόπο, δημοσιεύοντας εβδομαδιαία στοιχεία.

Κορονοϊός: Σχεδόν 150.000 κρούσματα και 200 θάνατοι, μέσα σε μια εβδομάδα

Παράλληλα, 115 είναι οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναφοράς ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται στους 200, που αντίστοιχα σημαίνει 28 ο μέσος όρος ανά ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 28/2022 (11 Ιουλίου 2022 – 17 Ιουλίου 2022).

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 148.435 κρούσματα COVID-19 (13.723 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -1% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 18% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.210.771 εκ των οποίων 51.7% γυναίκες.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.540 ασθενείς (7ήμερος μ.ό.: 363, 11% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.097 ασθενείς (7ήμερος μ.ο.: 300, 25% εβδομαδιαία μεταβολή).3 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 115 (63.6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη και το 92.4% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 200 θάνατοι ασθενών COVID-19 (18 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 15% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.707 θάνατοι, με το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας από τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί ήταν 15,56% σε σύνολο 954.188 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταημέρου να είναι 136.313 δείγματα (4% εβδομαδιαία μεταβολή).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.