Το βίντεο και τα ερωτήματα για τον βασανισμό Γεωργιανού ώστε να πει πως σκότωσε την Κάρολαϊν

Στο φως το βίντεο με τον 36χρονο Γεωργιανό που καταγγέλλει βασανισμό από τους αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Κάρολαϊν – Candia Doc

Μείζον ζήτημα για τις μεθόδους και τις επιδιώξεις της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η καταγγελία 36χρονου Γεωργιανού σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του, σύμφωνα με την οποία επί τέσσερις ημέρες Έλληνες αστυνομικοί τον βασάνιζαν και τον πίεζαν για να ομολογήσει το φόνο της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Το Τvxs.gr παρουσιάζει το βίντεο της καταγγελίας με υπότιτλους. Μιλώντας μέσω τηλεφώνου από τις φυλακές του Κορυδαλλού, ο 36χρονος Γιόργκι Χαρτζεισβίλι λέει ότι αστυνομικοί τον χτυπούσαν επί 4 ημέρεςκαι τον πίεζαν να ομολογήσει ένα φόνο που δεν είχε διαπράξει αλλά ισχυρίζεταιεπίσης ότι κανείς δεν του έκανε ερωτήσεις πριν αρχίσει ο ξυλοδαρμός.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι μετά την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν, οι κατηγορίες για τα Γλυκά Νερά αποσύρθηκαν από τον Χαρτζεισβίλι, ωστόσο τώρα κατηγορείται για ληστεία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Στη συνέντευξή του, ο 36χρονος Γεωργιανός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και σε αυτή την υπόθεση.

Κι ενώ στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Γεωργίας αναφέρει πως ουδέποτε ενημερώθηκε από τις Ελληνικές Αρχές ότι ο 36χρονος κατηγορείται για τον φόνο της Καρολάιν, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτό συνέβαινε αλλά για περισσότερα στοιχεία παρέπεμψε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, αφήνοντας «ακάλυπτους» την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ήταν πάρα πολλοί που με χτυπούσαν. Οταν κουραζόταν ο ένας, τον άλλαζε ο άλλος», είπε ο 36χρονος για να συμπληρώσει: «Μόλις με έφεραν στην Αθήνα δεν μου έκαναν ερωτήσεις. Κατευθείαν ερχόντουσαν και με χτυπούσαν ο ένας μετά τον άλλον».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο φιλοκυβερνητικό τύπο, ο Γιόργκι Χαρτζεισβίλι είχε συλληφθείστα μέσα Μαΐου στους Κήπους Έβρου, προσπαθώντας με πλαστά έγγραφα να φύγει προς τη Βουλγαρία. Ο 36χρονος δεν αρνείται αυτή την κατηγορία, αλλά αντίθετα αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στη ληστεία του ηλικιωμένου ζευγαριού και φυσικά ουδεμία σχέση είχε με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που έχει πλέον εξιχνιαστεί με τον δολοφόνο να είναι ο σύζυγος της Κάρολαϊν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.

Αν ισχύει ότι οι αστυνομικοί δεν του έθεσαν καν ερωτήσεις για το έγκλημα, παρά ξεκίνησαν να τον χτυπούν και να τον πιέζουν να ομολογήσει για την υπόθεση των Γλυκών Νερών, τότε προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα με ποιoν τρόπο και γιατί η Αστυνομία συνέδεσε τον 36χρονο με το στυγερό έγκλημα, την ώρα που ο σύζυγος της Κάρολαϊν συνέχιζε το «θέατρο» χωρίς να ερευνάται από τις αρχές.   

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Imedi της Γεωργίας, ως «ερωτήσεις» από τους αστυνομικούς προς εκείνον, ο Χαρτζεισβίλι ανέφερε τα εξής: «Μου έλεγαν να ομολογήσω πως και με τι τρόπο την σκότωσα εγώ. Μετά πως βγήκα από το σπίτι, και ούτω καθεξής».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του δηλαδή, τον αντιμετώπιζαν εξαρχής ως ένοχο.  Στη συνέχεια του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος λέει πως μετά την ομολογία του πιλότου, οι κατηγορίες σχετικάμε τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά αποσύρθηκαν από τον 36χρονο Γεωργιανό αλλά εκείνος παραμένει κατηγορούμενος για κάποιες κλοπές. Ο ίδιος λέει στην κάμερα ότι δεν έχει κάνει κλοπές. «Δεν έχω καμια σχέση. Ποτε δεν είχα καμια σχέση με κλοπές», αναφέρει. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου πως «λένε ότι βρήκαν το DNA σας σε ενα από τα σπίτια», απαντά: «Δεν βρήκαν το DNA μου σε κάποιο από τα σπίτια. Βρήκαν το DNA μου πάνω σε ένα αντικείμενο το οποίο βρισκόταν στο αμάξι μου το οποίο εκλάπη. Και εκλάπη πριν το συμβάν της δολοφονίας».

Πρεσβεία της Γεωργίας: Ποτέ ο πολίτης μας δεν κατηγορήθηκε για το φόνο της 20χρονης 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η πρεσβεία της Γεωργίας στην Αθήνα. Σε αυτή, διαβεβαιώνεται ότι ο Γεωργιανός υπήκοος είναι καλά στην υγεία του και ότι αρνείται ανάμειξή του στη ληστεία του ηλικιωμένου ζευγαριού. Το σημαντικότερο ίσως σημείο της ανακοίνωσης είναι εκείπου η πρεσβεία της Τιφλίδας τονίζει ότι ενώ βρισκόταν σε επικοινωνία με τις Ελληνικές Αρχές από την ημέρα της σύλληψης, περί τα μέσα Μαΐου δηλαδή, ουδέποτε ενημερώθηκε ότι ο υπήκοός της κατηγορείται για το φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Η πρεσβεία δεν ήξερε, η Πελώνη επιβεβαίωσε, η αστυνομία υποστηρίζει πως δεν χτυπήθηκε

Παρά το γεγονός ότι η πρεσβεία της Γεωργίας δεν γνώριζε ότι ο Γεωργιανός κρατούνταν για το φόνο της Καρολάιν, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Γεωργιανός εξετάστηκε ως ύποπτος για την υπόθεση. Συγκεκριμένα η Αριστοτελεία Πελώνη δήλωσε το εξής :«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Σχετικά με τον τετραήμερο βασανισμό του Γεωργιανού από την ΕΛΑΣ, η κ. Πελώνη δεν διέψευσε το γεγονός αλλά παρέμεμψε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «αδειάζοντας» τον Μ. Χρυσοχοϊδη. «Είναι πολύ ειδικό αυτό που ρωτάτε», απάντησε σε ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών και πρόσθεσε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ».

Από την πλευρά της η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης πως ο Γεωργιανός «εξετάστηκε» από αστυνομικούς για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, αλλά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετικά με την καταγγελία για τον βασανισμό, «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Κωνσταντίνος Λάππας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*