Το ακούσατε κι εσείς;… Νόρα Ράλλη

Δεν πάμε καλά με φαίνεται. Καθόλου καλά δεν πάμε! Για πάταξη της διαφθοράς είπε, για ουσιαστική ενίσχυση του Τύπου και ελευθεροτυπία είπε, για επίδομα μητρότητας και σύνταξη μητέρας είπε, για γάμους αυτών των… αυτών μωρέ, που ο ένας φιλάει τον άλλον και η μία την άλλη (θε’ μου σχώρησον!) είπε, για πραγματική στήριξη των νέων είπε (όχι για να πάρουν δάνεια, όπως είπε ο άλλος, ο σωστός, ο νεοφιλελεύθερος!), για τους συνταξιούχους είπε, για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ είπε, μέχρι και για την Εθνική Τράπεζα πως δεν θα πουληθεί είπε και πως θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε, και στο τέλος «δεν θα κάνουμε πόλεμο, αλλά ειρηνική επανάσταση» – το ’πε κι αυτό!

Τον απύλωτο έχει όμως! Και κοστολογημένα σου λέει είναι, λίγο παραπάνω απ’ όσα έταξε (όχι στο λαό, στους άλλους, τους σωστούς, τους νεφιλελεύθερους) ο Μητσοτάκης. Γύρω στα 5,6 δισ. δηλαδής. Ηδη πάνω από 7 δισ. ευρώ έχει δώσει η κυβέρνηση σε απευθείας αναθέσεις. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει όλα αυτά που είπε, με λιγότερα και με διαφάνεια… Κατ’ αρχάς, γίνεται. Πιο συγκροτημένο πρόγραμμα από τον Τσίπρα δεν έχω ξανακούσει, να λέμε και τα σύκα σύκα. Αλλά για να πούμε και τη σκάφη σκάφη, και ο Μητσοτάκης συγκροτημένο πρόγραμμα έχει – απλώς, από την άλλη μπάντα. Για λίγους, τους σωστούς!

Κατά δεύτερον (και τελευταίο, πριν της ώρας του μάλιστα), ειδικά εκεί που έλεγε για κατάργηση της ασυλίας τραπεζικών και λοιπών κοτζαμπάσηδων, ακούσατε κι εσείς τα μηχανάκια του παρακράτους να παίρνουν μπροστά ή μόνο εγώ σαν κάτι ν’ άκουσα;

Νόρα Ράλλη