Το αινιγματικό «NIMIC» του Γιώργου Λάνθιμου στον κινηματογράφο Δαναό

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO Το αινιγματικό «NIMIC» του Γιώργου Λάνθιμου στον κινηματογράφο ΔαναόΑποτέλεσμα εικόνας για FOTO Το αινιγματικό «NIMIC» του Γιώργου Λάνθιμου στον κινηματογράφο Δαναό

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με την αινιγματική ταινία μικρού μήκους «ΝIMIC», σε σενάριο γραμμένο από κοινού με τον Ευθύμη Φιλίππου και με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά.

Το «NIMIC» θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό, πριν από κάθε προβολή της ταινίας «Ο Φάρος» του Ρόμπερτ Έγκερς από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε μικρότερο φορμάτ, το οποίο αν και αποτελεί συχνά πρόκληση, σε ανταμείβει. Αναπτύξαμε ένα σενάριο ξεκινώντας από μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και απολαύσαμε τη δημιουργική ελευθερία που μας δόθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της ταινίας. Είναι πάντα συναρπαστικό να σε ενθαρρύνουν να σκέφτεσαι αντισυμβατικά και να παλεύεις με ιδέες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον», σημειώνει για το «NIMIC» ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά στη μοιραία συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό, που θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του.

Το «NIMIC» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και αργότερα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας/ Νύχτες Πρεμιέρας καθώς και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.