Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: «Θα τερματίσουμε την τρομοκρατία», διαμηνύει ο Ακάρ — Συρία: Οκτώ Κούρδοι σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Αλ Χολ

Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: «Θα τερματίσουμε την τρομοκρατία», διαμηνύει ο Ακάρ

Τι ανέφερε ο Ακάρ για την πολεμική επιχείρηση στη Συρία

«Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνα Χουλουσί Ακάρ

Υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αμέσως μετά το πέρας των συνομιλιών να προχωρά σε δηλώσεις.

Αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στην Συρία ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε ότι: «Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, του έθνους μας και των συνόρων μας». «Μέχρι στιγμής, 326 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί,», τόνισε.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «χτύπησαν παρατηρητήριο των ΗΠΑ» στη βόρεια Συρία, ο υπουργός Ακάρ ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Αποκλείεται να βλάψουμε δυνάμεις του συνασπισμού ή αμάχους. Έχουμε μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι τρομοκράτες. Το να μην κάνουμε κακό είναι η πιο σημαντική αρχή μας».

Σχετικά με την πιθανότητα συνάντησής του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, ο Ακάρ απάντησε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Αυτές διαμορφώνονται και τα αποτελέσματα εξετάζονται ανάλογα. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει γίνει υποκείμενο στη διεθνή σκηνή υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ακάρ είπε: «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας και του έθνους μας με πολιτικές με προσωπικότητα και ταυτότητα παντού. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους φιλικών και αδελφικών χωρών όπως η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν και η Λιβύη. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους», είπε.

 

Συρία: Οκτώ Κούρδοι σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Αλ ΧολΣυρία: Οκτώ Κούρδοι σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Αλ Χολ

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή «σε οκτώ μαχητές μας που είχαν αναλάβει την προστασία του στρατοπέδου» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός που κυριαρχείται από τους Κούρδους και στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οκτώ Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από τα τουρκικά πλήγματα, το βράδυ της Τετάρτης, στο Αλ Χολ, το στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται οικογένειες τζιχαντιστών, στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι κουρδικές δυνάμεις.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή «σε οκτώ μαχητές μας που είχαν αναλάβει την προστασία του στρατοπέδου» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός που κυριαρχείται από τους Κούρδους και στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Το Αλ Χολ, που είναι υπό κουρδική διοίκηση, φιλοξενεί περισσότερους από 50.000 συγγενείς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, καθώς επίσης και Σύρους εκτοπισμένους και Ιρακινούς πρόσφυγες. Μεταξύ των κρατουμένων είναι περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί από περίπου 60 χώρες.

Την Τετάρτη οι SDF προειδοποίησαν ότι ορισμένες οικογένειες μαχητών του ΙΚ μπορεί να δραπετεύσουν, επωφελούμενες από το χάος.

Από την Κυριακή, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο Ιράκ, τους οποίους κατηγορεί για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι. Οι κουρδικές δυνάμεις αρνούνται κάθε ανάμιξη στην επίθεση αυτήν.

Νωρίτερα σήμερα, πυρά του τουρκικού πυροβολικού έπληξαν θέσεις των Κούρδων στις επαρχίες Χασάκα και Χαλεπιού, καθώς και μια θέση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στα ανατολικά του Κομπάνι, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Κυριακή έχουν σκοτωθεί στους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς 35 Κούρδοι μαχητές, 23 Σύροι στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος κουρδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*