Τουρκικά μαχητικά πάνω από τα Κατεχόμενα: Οι σχηματισμοί τους (vid) – Ρωσικά άρματα μάχης στα σύνορα με το Αφγανιστάν ενόψει στρατιωτικών ασκήσεων – «Μαύρος μύκητας» Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα μεταξύ ασθενών με κορονοϊό

 Τουρκικά μαχητικά  πάνω από τα Κατεχόμενα: Οι σχηματισμοί τους  (vid)

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στα Κατεχόμενα.

Στο περιθώριο της επετείου της στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν χθες, Τετάρτη πάνω από τα Κατεχόμενα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τα τουρκικά μαχητικά σχημάτισαν την ημισέληνο και το αστέρι της τουρκικής σημαίας. «Στην 47η επέτειο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης, γιορτάζοντας την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της «ΤΔΒΚ», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.

Ρωσικά άρματα μάχης στα σύνορα με το Αφγανιστάν ενόψει στρατιωτικών ασκήσεων

Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν, πριν από την έναρξη των στρατιωτικών γυμνασίων τον επόμενο μήνα, και ανακοίνωσε περισσότερα γυμνάσια στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, καθώς οι περιφερειακές εντάσεις μετά την επέλαση των Ταλιμπάν σε εδάφη του Αφγανιστάν παραμένουν έντονες.

Άρματα μάχης αναχώρησαν από τη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Τατζικιστάν, και είναι η μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, και αφού διάνυσαν μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, έφθασαν κοντά στο ασύνορα με το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο πεδίο ασκήσεων Χαρμπ -Μαϊντόν.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 50 άρματα μάχης, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πόσα συνολικά θα λάβουν μέρος στις επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 5-10 Αυγούστου.

Τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-72 κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, έκαναν ασκήσεις προστασίας της αρματοπομπής, αποκρούοντας εικονικές επιθέσεις από ομάδες δολιοφθοράς και πλήγματα από την αεροπορία του «εχθρού». Μόλις έφθασαν στο πεδίο ασκήσεων τα πληρώματα των αρμάτων μάχης άρχισαν να αναπτύσσονται και να παίρνουν θέσης κάλυψης των αρμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με το Ουζμπεκιστάν στο νότιο Ουζμπεκιστάν, επίσης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 1500 στρατιωτικών, 200 οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών.

«Μαύρος μύκητας» – Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα μεταξύ ασθενών με κορονοϊό«Μαύρος μύκητας» – Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα μεταξύ ασθενών με κορονοϊό

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη.

Η Ινδία τους τελευταίους δύο μήνες έχει καταγράψει περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50%, που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών Covid-19 μετά την ανάρρωσή τους, ανέφερε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ.

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.