Τουρκία: Επίθεση με drones σε τουρκική αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ – Πανικός στην Κίνα: Ουρανοξύστης ταλαντεύεται χωρίς να γίνει σεισμός

Τουρκία: Επίθεση με drones σε τουρκική αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ

Απόπειρα επίθεσης με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανάρτηση στο twitter, το υπουργείο αναφέρει ότι δύο μοντέλα αεροσκαφών προσπάθησαν να επιτεθούν στη βάση στο Ντιγιάρμπακιρ κατά τις 00:30.

«Χάρη στην επιφυλακή του προσωπικού μας και τα μέτρα που ελήφθησαν, δεν υπήρξαν ζημιές ή απώλειες» συμπληρώνεται σχετικά στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ανάρτηση στο twitter ανέφερε πως η επίθεση απετράπη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Έγινε προσπάθεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ με δύο drones, που εξουδετερώθηκαν. Δεν υπάρχει τραυματισμός» έγραψε στο Twitter ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης από καμία οργάνωση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από πού μπορεί να απογειώθηκαν τα δύο drones.

Σημειώνεται ότι από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας απογειώνονται τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας, κυρίως αυτά που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν την απόπειρα επίθεσης

Πανικός στην Κίνα: Ουρανοξύστης ταλαντεύεται χωρίς να γίνει σεισμός – Αλλόφρονες έτρεχαν οι πεζοίΠανικός στην Κίνα: Ουρανοξύστης ταλαντεύεται χωρίς να γίνει σεισμός – Αλλόφρονες έτρεχαν οι πεζοί

Ένας ουρανοξύστης περισσότερων άνω των 70 ορόφων εκκενώθηκε στην Κίνα, όταν το κτήριο, ύψους σχεδόν 300 μέτρων, άρχισε να «τρέμει» για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές πανικού.

Το εμβληματικό SEG Plaza, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2000, βρίσκεται στην νότια κινεζική πόλη με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων Σεντζέν και μεταξύ άλλων στεγάζει μια τεράστια αγορά ηλεκτρικών προϊόντων και γραφεία.

Το γραφείο διαχείρισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Σεντζέν ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo ότι θα «εξακριβώσει τα αίτια των κραδασμών» στον ουρανοξύστη, επισημαίνοντας πως «δεν σημειώθηκε καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή σήμερα».

Το SEG Plaza άρχισε να ταλαντεύεται γύρω στις 12μιση της Τρίτης, σύμφωνα με τις αρχές. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αμέσως σκηνές πανικού καθώς πανικόβλητοι πολίτες που έκαναν εκείνη την ώρα ψώνια τους άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι το κτήριο είχε εκκενωθεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται εκατοντάδες πεζοί να τρέχουν μακριά από το κτήριο.

Ο πύργος βρίσκεται σε μια συνοικία στο κέντρο του Σεντζέν, γνωστή κυρίως για τον τεράστιο πεζόδρομό της που είναι γεμάτος με καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Έπειτα από επιθεώρηση, οι υπεύθυνοι της συνοικίας Φουτιάν ανέφεραν ότι δεν βρήκαν στο έδαφος, περιμετρικά του κτηρίου, «καμία ρωγμή».

«Κανένα κομμάτι τοίχου δεν έχει πέσει ούτε έχει υποστεί ζημιές», σημείωσαν στην επίσημη αναφορά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*