Τουρισμός για όλους: Πώς θα κάνετε αίτηση για φθηνότερες διακοπές. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε — Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Έρχονται νέα κίνητρα για τα νοικοκυριά. Τι περιλαμβάνουν — Άραξος: Βρήκαν μαχαίρια και τσεκούρι στο όχημα του οδηγού που έπεσε στην πύλη της 116 Πτέρυγας Μάχης

Ανοίγει τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες δικαιούχουςνα κάνουν πιο φθηνές διακοπές.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», που θα δώσει σε 200 χιλιάδες δικαιούχους voucher αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό γίνει άμεσα, αρχές Ιουνίου ή όπως έχει αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στις 20 με 25 Ιουνίου.

Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, ενώ το πρόγραμμα θα τρέξει από τον Ιούλιο. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του «Freedom Pass» προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πόσους πολίτες αφορά

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

Το ύψος της επιταγής

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

Πότε θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό γίνει άμεσα, αρχές Ιουνίου.

Από πότε θα το εξαργυρώσετε

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου, με τον κ. Φραγκάκη να δίνει τις ημερομηνίες 4 με 5 Ιουλίου.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Μέχρι πότε ισχύει το περσινό voucher

Αρκετά είναι τα περσινά voucher που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στον Κοινωνικό Τουρισμό 2022 και κινδυνεύουν να χαθούν, αν οι ωφελούμενοι δεν τα χρησιμοποιήσουν.

 

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Έρχονται νέα κίνητρα για τα νοικοκυριά – Τι περιλαμβάνουν

H κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τέλος Ιουνίου προκειμένου να καταθέσει την αναθεωρημένη πρόταση, που πρέπει να είναι πλήρως κοστολογημένη και αιτιολογημένη, και να έχει αποφασίσει το ύψος των κονδυλίων που θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα δικαιούται να λάβει -εφόσον το επιθυμεί- ποσό έως 7,5 δισ. ευρώ δανείων, ενώ πλέον διαθέτει την τεχνογνωσία για να εντάξει ταχύτατα τα δάνεια στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, γράφει το imerisia.gr.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών που θα συντάξουν το σχετικό αίτημα προς την Κομισιόν εξετάζεται να υπάρξουν κάποια κίνητρα που θα μπορούσαν να δοθούν για την επέκταση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών αλλά και κίνητρα ώστε οι καταναλωτές να στραφούν από τη θέρμανση με βάση τα ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) σε ανανεώσιμες πηγές θέρμανσης, τηλεθέρμανση με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και χρήση βιομηχανικών αποβλήτων ως μέσα παροχής θέρμανσης και ψύξης. Σύμφωνα με το Repower EU, στην ΕΕ-27, μέχρι το 2030, αναμένεται η εγκατάσταση περίπου 30.000.000 αντλιών θερμότητας και ηλιοθερμικών, που θα εξοικονομούν 35 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) ανά έτος.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση θα εξετάσουν εάν και ποιες υποδομές φυσικού αερίου μπορούν να ενταχθούν στο νέο εθνικό σχέδιο, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται η ένταξη έργων που έχουν σχέση με το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Η αυτοκατανάλωση ενέργειας βρίσκεται στην «καρδιά» του ευρωπαϊκού σχεδίου για τη σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και στο αναθεωρημένο σχέδιο ανάκαμψης θα έχει ιδιαίτερη θέση.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι πολλοί θα είναι οι καταναλωτές που θα στραφούν στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη που παράγει ρεύμα το οποίο θα συμψηφίζεται με την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού, εφόσον δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα. Σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU, τα φωτοβολταϊκά μπορεί να δώσουν ακόμη και το 25% της ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ.

Με το λεγόμενο net metering, ο καταναλωτής μπορεί να επιτύχει σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για μια περίοδο 25 ετών, ενώ η απόσβεση του κόστους απόκτησης του συστήματος γίνεται, κατά κανόνα, μέσα σε οκτώ χρόνια. Μέσα στο 2020 και στο 10μηνο του 2021 εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά στις στέγες με ισχύ που αντιστοιχεί στο 62% του συνόλου από το 2015. Mάλιστα, σύμφωνα με τα στoιχεία το 2021, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων συνδέσεων net metering που φτάνει στο 37,4% συγκριτικά με το 2020, ενώ σε επίπεδο διετίας αγγίζει το 56%.

Στο REPowerEU προβλέπονται φιλόδοξοι στόχοι για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, με στόχο να υπάρχουν από 31 Δεκεμβρίου 2027 σε όλα τα δημόσια και επαγγελματικά κτίρια με επιφάνεια οροφής άνω των 250 τετραγωνικών μέτρων και από 31 Δεκεμβρίου 2029 σε όλες τις νεόδμητες κατοικίες. Στόχος της Κομισιόν είναι να εγκαθίστανται από φέτος μέχρι το 2030 περίπου 45 GW νέων φωτοβολταϊκών ετησίως.

 

Άραξος: Βρήκαν μαχαίρια και τσεκούρι στο όχημα του οδηγού που έπεσε στην πύλη της 116 Πτέρυγας Μάχης

Την κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε σήμερα τα ξημερώματα η απόφαση ενός 47χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρια και τσεκούρινα σταθμεύει το φορτηγό του, κοντά στην κεντρική πύλη της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Άραξο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος στάθμευσε, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, το φορτηγό του κοντά στην κεντρική πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο άνδρας έγινε αμέσως αντιληπτός από τους σκοπούς που βρίσκονταν στην πύλη, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Μέσα σε λίγη ώρα αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν από τον 47χρονο να βγει από το φορτηγό του.

Ο άνδρας, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν υπάκουε στις εντολές των αστυνομικών και περίπου στις 5:00 το πρωί έθεσε σε κίνηση το φορτηγό και στην συνέχεια προσέκρουσε στην καγκελόπορτα της πύλης του στρατιωτικού αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Αμέσως μετά επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 47χρονο, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και πριν τον συλλάβουν, κατάφεραν να του πάρουν το μαχαίρι που κρατούσε.

Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο μέσα στο φορτηγό, όπου βρήκαν δύο μαχαίρια, ένα τσεκούρι, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Κατόπιν, ο 47χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δυτικής Αχαΐας, όπου κρατείται και ανακρίνεται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*