Τουλουπάκη: “Σήμερα είναι η κορύφωση μιας ανηφορικής πορείας, ενός προσωπικού Γολγοθά, 4 χρόνια πριν — Ο Τσακαλώτος αποστομώνει τις “εξυπνάδες” Μητσοτάκη για το “μαξιλάρι των 37 δισ”

Συγκλονίζει η απολογία της Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο: “Σήμερα είναι η κορύφωση μιας ανηφορικής πορείας, ενός προσωπικού Γολγοθά που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν – πρόκειται για την πιο συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης δικαστικών λειτουργών στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας…”

Ανατριχίλα στο Ειδικό Δικαστήριο για τη Novartis κατά την απολογία – “ξέσπασμα” της Ελένης Τουλουπάκη, της Εισαγγελέως που ερεύνησε το σκάνδαλο.

Την αθωότητα της με στοιχεία και επιχειρήματα τεκμηρίωσε στην απολογία της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία απολογείται από τις 3 το μεσημέρι, κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας και συγκεκριμένα ότι, δεν έστειλε το 2017 στη Βουλή τις μηνυτήριες αναφορές τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που αφορούσαν τον πρώην Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, για μη τιμολόγηση φαρμάκων.

«Ορθώς δεν εστάλησαν στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές κατά Κουρουμπλή, γιατί δεν είχαν σαφές καταγγελτικό πρόσωπο. Δεν καταμήνυαν σαφές πρόσωπο και πράξη, αλλά στόχος ήταν η διεύρυνση του πεδίου της έρευνας και για το 2015. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να υποβληθούν στη Βουλή χωρίς συμπληρωματικά στοιχεία. Ορθώς δεν εστάλησαν στη Βουλή και από μένα κι από την κ. Ράικου»!

Και συμπλήρωσε:

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς υποστήριξε ότι, έλαβε γνώση για τις μηνυτήριες αναφορές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδου – Χριστοφιλοπούλου – Κεγκέρογλου τον Ιανουάριο του 2018, όταν έλαβε έγγραφη ενημέρωση από τον επίκουρο Εισαγγελέα Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και μόλις ενημερώθηκε έστειλε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή.

 • Πρόεδρος: Eαν είχατε διαβάσει από την αρχή τις αναφορές θα τις στέλνατε;
 • Τουλουπάκη: Εγώ δεν θα τις έστελνα στη Βουλή και σωστά δεν τις έστειλε και η κ. Ράικου, καθώς έπρεπε να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, που προέκυψαν από τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.
 • Πρόεδρος: Υπήρχε πράξη για την οποία να είχατε βεβαιότητα, για να τη στείλετε στη Βουλή;
 • Toυλουπάκη: Οχι. Δεν υπήρχαν ούτε απλές ενδείξεις
 • Πρόεδρος: Nαι, αλλά για να κατηγορείστε για κατάχρηση εξουσίας;
 • Toυλουπάκη: Απο πού συμπεραίνουμε ότι, ο Κουρουμπλής ήταν ένοχος και θα ασκείτο δίωξη;
 • Πρόεδρος: Αυτό περίμενα να πείτε
 • Τουλουπάκη: Το αδίκημα παραγράφηκε γιατί είναι μικρό το περιθώριο, που ορίζει ο νομος, για την παραγραφή των υπουργών. Αλλά εμείς το στείλαμε στη Βουλή, γιατί είμασταν υποχρεωμένοι να το στείλουμε. Νωρίτερα δεν μπορούσαν να σταλούν, γιατί ήταν ανώριμες.

Και συμπλήρωσε:

 • Toυλουπάκη: Εάν την έστελνα νωρίτερα στη Βουλή, τότε θα είχα παραβεί το καθήκον μου!

Για το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ότι, λειτουργούσε κατόπιν εντολών του συγκατηγορουμένων της πρώην Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η κ. Τουλουπάκη τόνισε:

«Δεν είχα ποτέ σχέσεις με κανένα πολιτικό πρόσωπο. Δεν προέκυψε ούτε καν ως ένδειξη οποιαδήποτε γνωριμία μου με τον κ. Κουρουμπλή ή άλλο μέλος της Κυβέρνησης. Η μοναδική γνωριμία μου με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ήταν στο πλαίσιο της υπηρεσιακής μας σχέσης. Ήταν προϊστάμενος μου και τον γνώριζα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Του μίλαγα πάντα στον πληθυντικό ενώ αντίθετα οι σχέσεις των κατηγόρων μου της κ. Ράικου και του κ. Αθανασίου ήταν πιό στενές και πιό βαθιές. Συνάντησα 4 φορές τον κ. Παπαγγελόπουλο πάντα με υπηρεσιακούς παράγοντες και σε δύο τραπέζι που έκανε ο κ. Αθανασίου και πήγαμε όλο οι επίκουροι της Διαφθοράς.

 • Πρόεδρος: Πως επικράτησε ότι, είχατε στενή σχέση;
 • Toυλουπάκη: Δεν μου επιτρέπεις η θέση μου, να μιλήσω για αθλιότητες.
 • Μαντζουράνης: Θα τα πω εγώ!
 • Τουλουπάκη: Δεν θέλω να καταφερθώ εναντίον συναδέλφων. Εάν είχα ιδιαίτερη σχέση δεν θα του μίλαγα στον πληθυντικό.

Η κ. Τουλουπάκη ολοκλήρωσε δραματικά την απολογία της λέγοντας:

«Είναι η κορύφωση μιάς μαρτυρικής πορείας, ενός Γολγοθά. Μας αποκαλούσαν εγκληματική συμμορία. Ξυπνήσαμε ένα πρωί, για να μάθουμε ότι, μας αποκαλούσαν με παρατσούκλια κυρά Φρόσω, ταξιδιάρα, Ρασπούτιν, Γόβας, νεκροθάφτης… παρουσιάζοντας μιά παρακμιακή εικόνα του δικαστικού σώματος, η οποία όπως αποδείχτηκε υφίστατο μόνο στην αντίληψη εκείνων που την επινόησαν»…

Και κατέληξε:  «Αξιότιμοι κ. Δικαστές. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία μας εναποθέτω την τύχη μου στην κρίση σας»!

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κ. Τουλουπάκη Γιάννης Ματζουράνης στην αρχή της διαδικασίας κατήγγειλε ότι, ενω ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι, η κ. Τουλουπάκη θα απολογείτο σήμερα 23 Ιανουαρίου, κάποιοι επέλεξαν να της κοινοποιήσουν σήμερα κλήση σε απολογία, για πειθαρχική αναφορά, η οποία είχε υποβληθεί από τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή απο τις 7 Απριλίου 2021.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Ματζουράνης, ενώ η πειθαρχική αναφορά, που είχε υποβληθεί 15 μήνες πριν και είχε αρχειοθετηθεί, μετά από νέα στοιχεία, της κοινοποιείται σήμερα κλήση σε απολογία, χωρίς να γίνεται σεβαστή ούτε η ώρα της απολογίας της, που είναι ιερή!

Και συμπλήρωσε ο κ. Ματζουράνης: «Κάποιοι αδίστακτοι κάποιοι κύκλοι εξακολουθούν να τη διώκουν και να μην την αφήνουν ήρεμη ούτε και σήμερα. Πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης. Δεν είναι τυχαία η ημέρα κοινοποίησης της κλήσης»!

 

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποστομώνει τις “εξυπνάδες” Μητσοτάκη για το “μαξιλάρι των 37 δισ”: Αν δεν καταλαβαίνει πως φτιάχτηκε ας διαβάσει τις σελίδες 80-83 …

Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται και αχάριστος και μικρόψυχος.

Παρέλαβε μια χώρα με ρυθμισμένο χρέος, με ασφάλεια, και για πρώτη φορά στην ιστορία της με σοβαρά ταμειακά διαθέσιμα και ειρωνεύεται.

Το πως φτιάχτηκε το μαξιλάρι, το γιατί φτιάχτηκε, το έχουμε αναλύσει εκτενώς. Είναι στη δημόσια σφαίρα.

Αν δεν το έχει ακόμα καταλάβει ας διαβάσει το βιβλίο που πρόσφατα εκδώσαμε με την τότε διαπραγματευτική ομάδα. Το «Με την Πλάτη στον Τοίχο». Αν δεν μπορεί ολόκληρο ας διαβάσει μόνο τις σελίδες 80-83.

Θα καταλάβει ότι τα 9,5 δις προήλθαν από την τελευταία εκταμίευση, στο ίδιο Eurogroup που πήραμε την ρύθμιση του χρέους.

Θα καταλάβει πως η μείωση της ανεργίας (κατά 10 μονάδες επί ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησε σε αύξηση εσόδων.

Θα καταλάβει τον ρόλο των διαπραγματεύσεων στα πλεονάσματα και τι σημαίνει να σε έχουν αφήσει οι προηγούμενοι «Με την πλάτη στον τοίχο»

Αυτό που δεν υπάρχει στην δημόσια σφαίρα όμως είναι η δική του αυτοκριτική και απολογία.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν στέλεχος και είναι πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια ιστορικά και παγκοσμίως πρωτόγνωρα μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή δεκάδων δισ. Μια προσαρμογή που ΔΕΝ είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.

Του κόμματος που έκανε τα Ζάππεια 1 και 2, και σαν να μην συνέβη τίποτα, αμέσως μετά, και σε πλήρη αντιδιαστολή από τις δεσμεύσεις του, υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Σε αντίθεση με εμάς που όταν κάναμε τον συμβιβασμό απευθυνθήκαμε αμέσως στο εκλογικό σώμα!

Του κόμματος που όχι μόνο δεν κατάφερε να μας βγάλει από το μνημόνιο, που δεν νοιάστηκε για την χώρα και τον λαό αλλά αντί να παλεύει για την έξοδο από τα μνημόνια πάλευε για την αριστερή παρένθεση.

Εμείς καταθέσαμε τον απολογισμό μας. Μήπως αντί για ειρωνείες να καταθέσει και εκείνος τον δικό του;

ΥΓ: Και σε αυτό, στον τόμο που θα χρειαστεί, ας προσθέσει και ένα κεφάλαιο απολογισμού για την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στους δημοκρατικούς θεσμούς το τελευταίο εξάμηνο.