Τουλουπάκη για Λοβέρδο: Να διαψεύσει τον Αγγελή, όχι εμένα για το ταξίδι στη Βιέννη – Λούλης αλά Διαματάρης. Δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο

Novartis: Εξώδικο Τουλουπάκη στην «Καθημερινή» | ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε γραπτή της δήλωση η εισαγγελέας απαντά στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνούν την υπόθεση Novartis, διέψευσε τα όσα αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά της η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι ο κ. Λοβέρδος συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά αυτή και την αποδίδει στον «πανικό» που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο σε γραπτή δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

 

Λούλης αλά Διαματάρης – Δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο – ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα παραίτηση

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης, στο επίσημο βιογραφικό επικαλείται ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων. Ωστόσο όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν είναι αναγνωρισμένο.

Το θέμα προέκυψε μετά από το αίτημα κατάθεσης του τίτλου σπουδών από τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ενώ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης», αναφέρει η Δώρα Αυγέρη και ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης.

Δεδομένου ότι με βάση το νόμο για «Επιτελικό Κράτος» το πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι μεταξύ των απαραίτητων προσόντων ορίζει ότι: γενικοί ή ειδικοί γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον:

  • Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.
  • Πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της ΕΕ.
  • Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης, προκύπτει ζήτημα νομιμότητας με τον διορισμό Λούλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

H απάντηση Λούλη

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμό παραδέχεται πως δε διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο ωστόσο, σημειώνει (TheNewspaper.gr): «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο (…).

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το θέμα ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση του κ. Λούλη

«Μετά την κυνική παραδοχή του γγ Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο “επιτελικό” κράτος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών», προσθέτει.

  • Το όνομα του Κωνσταντίνου Λούλη είχε απασχολήσει και στο παρελθόν από τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τους ύμνους του γενικού γραμματέα Τουρισμού στη χούντα αλλά και την προσπάθεια εξωραϊσμού της διακυβέρνησης από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
  • Θυμίζουμε επίσης το σάλο που είχε προκληθεί από τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τον Αντώνη Διαματάρη που παρότι ορκίστηκε μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραδέχθηκε ότι δεν κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο Columbia και ότι δεν είχε αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου των οικογενειακών του επιχειρήσεων. Υπό το βάρος τον αποκαλύψεων, ο κ. Διαματάρης αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*